23. kolo
24.02.2023 21:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Slibný začátek Elche nakonec nepřinesl ani bod, Betis otočil utkání v posledních vteřinách

Jako jasný favorit vstupoval Real Betis do páteční předehrávky třiadvacátého kola španělské LaLigy. Elche ztrácelo před zápasem jedenáct bodů na předposlední místo a pro Béticos se mělo jednat o pohodovou výhru. Opak byl ale pravdou. Domácí vedli v poločase po trefách Fidela a Boyeho 2:0. Pak byl po nešťastné hře rukou vyloučen Magallan a zápas nabral úplně opačné obrátky. Iglesias s Mirandou srovnali a v nastavení dokonal obrat z penalty Willian José. Betis si tak z Elche odvezl vydřenou výhru 3:2.

Zápas začal velmi zostra, fanoušci domácího mužstva se mohli z úvodní trefy svého týmu radovat již v sedmé minutě. Brazilec Abner nešetrně došlápl nohu Morenteho a zahrával se pokutový kop. K tomu si stoupl Fidel a bezpečně jej proměnil.

O dvě minuty později byla euforie na Estadio Manuel Martínez Valero dvojnásobná. Zpoza velkého vápna se do míče krásně opřel Lucas Boye a umístil jej přesně k pravé tyči, mimo dosah brankáře Brava. Ambice Los Franjiverdes na druhou výhru v sezoně byly v tu chvíli velmi vysoké.

Druhá půle začala zvýšenou aktivitou Andalusanů, do šance se dostal vystřídavší Joaquín, jenže jeho střelu dokázal vyhlavičkovat Clerc. O chvíli později se do útoku hnal Fekir, který mohl postupovat sám, míči v pohybu však nešťastně rukou zabránil Magallan a protože byl v tu chvíli posledním obráncem, obdržel od hlavního arbitra rovnou červenou kartu a musel předčasně ze hřiště.

Tete Morente pak v pětašedesáté minutě zařídil druhou penaltu v utkání, tentokrát však nebyl faulovaným, ale faulujícím hráčem. K míči se postavil Borja Iglesias a s přehledem jej poslal k levé tyči Badíovy branky. O chvíli později zasadili hosté svému soupeři další tvrdý direkt. Pasivní hosté nechali centrovat Juana Mirandu, který hledal ve vápně Iglesiase. Ten se ale míče nedotknul, a tak si nechtěný gól na své konto připsal právě devětadvacetiletý Miranda.

Pak se dlouho nic zajímavého nedělo a vypadalo to, že si Machínovi svěřenci nakonec přeci jen dokráčí alespoň pro bod, Betis však zachránila druhá penalta. Roco zahrál ve vápně rukou a Iglesias si míč k penaltě postavil podruhé. Na Edgara Badíu si ale tentokrát nepřišel.

Neuvěřitelný moment se pak odehrál přibližně o pět minut později. Nešťastník Roco zahrál podruhé v krátkém časovém sledu v pokutovém území rukou a sudí Villanueva nařídil čtvrtou penaltu v utkání. K ní si tentokrát stoupl Willian José a nedal domácímu brankáři šanci. Los Verdiblancos tak nakonec přeci jen zvítězili 3:2.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele