22. kolo
19.02.2023 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Espanyolu (© AFP)

Espanyol udeřil na Elche v nastavení, vítěznou branku vstřelil Sergi Darder

Důležité tři body veze z Elche katalánský Espanyol, ale nechybělo moc a mohla to být remíza. Ještě v nastaveném čase bylo skóre bezbrankové, ovšem poté rozhodl ve prospěch hostů Sergi Darder. Espanyol zároveň využil krátké početní převahy, která se mu naskytla po vyloučení Carmony.

Pro poslední tým tabulky je to další velké zklamání, ale už začátek zápasu byl spíše v režii hostů. Javi Puado vyslal na branku Badíi první vážnější pokus, nicméně domácí brankář musel zasahovat až při nebezpečně skákavé střele Braithweita. Na druhé straně se blýskl i Pacheco a úvod zápasu střídal jednu šanci za druhou.

Smolařem byl ale Braithwaite, po jehož další akci už byl Badía překonán a toho zastoupil na brankové čáře Roco. Ve 24. minutě mohlo Elche litovat další neproměněné šance, když Ponce dobře obral o balón soupeře a následně těsně minul zařízení. O deset minut později už Espanyol rozvlnil síť, ale kvůli Darderově ofsajdu branka neplatila. Hosté se pak ještě marně dožadovali pokutového kopu. První poločas nabídl spousty šancí bez gólového vyjádření a to byla samozřejmě škoda.

I druhá půle začala nadějně. Další Puadovu střelu zase zlikvidoval Badía a Pacheco pro změnu vyřešil střelu Gumbaa. Gól ale stále ne a ne padnout. Následovala fáze hry, která byl na brankové příležitosti skoupější.

Teprve v 82. minutě došlo na klíčový moment zápasu. José Ángel Carmona dostal za faul na Vidala druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Krátkou přesilovku hosté využili až v nastaveném čase. V jeho druhé minutě si navedl balón na pravačku Sergi Darder a Badía byl bez šance. Espanyol urval tři body na poslední chvíli a domácí tím odsoudil k setrvání na posledním místě tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele