4. kolo
02.09.2022 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Nezastavitelný Aspas opět spasil Celtu a přikoval Cádiz na chvostu tabulky

Celta Vigo dokázala ve čtvrtém kole LaLigy zdolat Cádiz 3:0. Utkání, které zejména v úvodním poločase nabídlo minimum vyložených šancí, rozhodl po změně stran dvěma zásahy tradiční zachránce klubu z Viga Iago Aspas, jenž se trefil ve všech dosavadních ligových duelech. Piráti tak po další porážce nejenže čekají na první bodový zisk, ale dokonce také na první vstřelený gól.

Los Celestes se v posledním kole v Gironě konečně zmohli na první ligové vítězství a pro zisk tří bodů na vlastním stadionu mohl jen těžko přijet schůdnější soupeř. Celta totiž doma porazila Cádiz čtyřikrát z posledních pěti případů. Také tentokrát chtěla spoléhat především na Aspase, neboť zkušený útočník letos nasázel tři ze čtyř branek svého týmu. To hosté se o gólech mohli bavit jen v teoretické rovině, jejich poslední přesný zásah totiž přišel ještě na konci minulé sezony.

Start utkání byl od obou celků vlažný a plný nepřesností. Během úvodní půlhodiny se diváci ve Vigu nedočkali žádné střely na branku. První vážnější ohrožení soupeře bylo k vidění až v závěru poločasu. Óscar Rodríguez sice poslal střelu doprostřed brány, i tak ale nadělal hostujícímu gólmanovi problémy se zlikvidováním razantního pokusu.

V úvodu druhé půle vyslal nenápadnou střelu z voleje domácí stoper Unai Núňez a jen o kousek netrefil branku. V 56. minutě už se fotbalisté Celty dočkali gólové radosti. Z hranice velkého vápna vypálil Aspas a i díky teči obránce hostů se ikona klubu mohla radovat ze svého čtvrtého zásahu v sezoně. A o několik minut později bylo ve Vigu ještě veseleji, Jörgen Strand Larsen našel krásnou přihrávkou volného Rodrígueze a ten rozvlnil síť podruhé. Žlutí byli nadále neškodní, naopak na druhé straně znovu udeřil Aspas, který se trefil povedenou střelou zpoza vápna, a uzavřel tak gólový účet utkání.

Celta tedy předvedla Cádizu lekci z produktivity a podle očekávání zvítězila. Další střetnutí ji čeká 10. září, kdy zavítá na hřiště Atlétika Madrid. Cádiz ve stejný den sehraje těžký domácí duel proti Barceloně.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele