5. kolo
10.09.2022 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavící hráči Atlética Madrid (© AFP)

Atlético spustilo gólostroj a potvrdilo formu proti Celtě Vigo

Do velmi dobré formy se dostalo Atlético Madrid. Po výhře nad Portem v Lize mistrů si doma nedělali problémy se Celtou Vigo a rovnou jí nastříleli čtyři góly. "Atleti" se ujali rychlého vedení, ale hlavní palbu spustili až po změně stran. Brankáře Marchesína postupně překonali Ángel Correa, Rodrigo De Paul, Yannick Carrasco a Matheus Cunha, i když branka posledně jmenovaného byla zapsána jako hostující vlastenec. Atlético se posunulo do první čtyřky a bude v neděli sledovat, jak si povedou nejbližší konkurenti.

Atléticu většinou stačí na vítězství i jedna branka, vstřelená někdy hluboko ve druhém poločase. Tentokrát byl průběh zápasu jiný a stadion Wanda Metropolitano se dočkal prvního gólu již v 9. minutě od Ángela Correy. Ten dostal od De Paula vynikající přihrávku k malému vápnu a střelou pod břevno nekompromisně zavěsil. Atlético si hned v úvodu hýčkalo vedení, ale odpověď mohla být rychlá. Iago Aspas zakončoval z hranice šestnáctky a Grbiće zachránila tyčka! Tradiční jednička Jan Oblak stále laboruje se zraněním.

Celta měla v prvním poločase opticky větší převahu, což bylo dáno jednak vedením Colchoneros, ale i jejich herním stylem. Jinými slovy Atlético nikam nespěchalo a nechalo Celtu vymýšlet. První poločas ale nic dalšího nepřinesl a to nejdůležitější se odehrálo až po změně stran.

Diego Simeone poslal na hřiště záložníka Kokeho a byl to on, kdo o pět minut později přiťukl balón na šestnáctce De Paulovi, jehož střela po výrazně teči zaplula do branky. Druhá branka už znamenala pro Celtu výrazné potíže a to ještě netušila, že v 66. minutě bude náskok Rojiblancos tříbrankový. Yannick Carrasco se rozhodl pro individuální průnik do šestnáctky, zametal obranu Celestes a přesně mířenou ranou zvýšil na 3:0.

Málokdo už o vítězství Atlética pochyboval. Celta Vigo se sice dostala znovu na dostřel dvou branek, ale to pro ní bylo maximum. Gabriel Veiga si seběhl na kolmou přihrávku a z otočky překvapil Grbiće na přední tyči.

Na čtvrthodinu dostal příležitost od Diega Simeoneho i Mateus Cunha a také on jí vzal řádně za pačesy. V 81. minutě se po vzoru Carrasca odhodlal k individuální akci a poté co se zbavil Ňúňeze překonal brankáře Marchesíne počtvrté.

Celta se sympaticky i po této brance snažila útočit, nicméně všem už bylo jasné, že na body nedosáhne. Atlético zvítězilo 4:1, potvrdilo aktuálně výbornou formu a může se chystat na úterní zápas na půdě německého Bayeru Leverkusen. Pro Celtu Vigo to byla po dvou výhrách tvrdá lekce a tým i po tomto kole setrvá ve středu ligové tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele