26. kolo
26.02.2022 16:15 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Ünal dovedl Getafe k bodu proti Deportivu Alavés

V sobotním utkání 26. kola španělské LaLigy se utkalo Getafe s Deportivem Alavés. Oba týmy jsou namočeny do záchranářských bojů a potřebují v druhé polovině sezóny zabrat, aby se udržely v nejvyšší soutěži. Po půlhodině hry byl vyloučen stoper Getafe Cuenca a přesilovky dokázalo Deportivo využít ještě v první půli, když skóre zápasu otevřel Escalante. Za domácí srovnal Ünal, ale vedení vrátil Deportivu Méndez. Na konečných 2:2 srovnal svým druhým gólem v utkání Enes Ünal.

Favorizované Getafe nedokázalo z úvodního tlaku vytěžit úvodní branku a nepomohl jim v tom ani stoper Jorge Cuenca, který byl po tvrdém faulu v 32. minutě vyloučen. Getafe dohrávalo tedy zápas v deseti, ale na hřišti to téměř nešlo poznat. Z ojedinělé šance hostů přišla v nastavení první půle gólová radost. Na milimetrově přesný centr Duarteho naskočil Escalante a z bezprostřední blízkosti prostřelil brankáře Soriu.

V 55. minutě přišlo zasloužené srovnání, na rohový kop si nejvýše vyskočil Enes Ünal a jeho hlavička mířila přesně k tyči. Vedení Deportivu vrátil hned z následující akce Méndez. Centr Escalenteho ze strany prošel pokutovým územím a na jeho konci z první zakončil právě španělský křídelník. Dvacet minut před koncem zaskočil hostujícího brankáře opět Enes Ünal. Dostal se k míči u postranní čáry, rozhodl se vystřelit z dost netradiční pozice a mířil přesně do pravé šibenice Pachecovy brány.

Stav v tabulce po dnešním utkání je následující: Getafe má šestibodový náskok před Deportivem, které se nachází na sestupové 18. příčce. Alavés může ještě předběhnout Cádiz, který má zápas k dobru.

Autor: Jakub Müller / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele