9. kolo
17.10.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona zvítězila nad Valencií, Koeman ještě žije

Barcelona zvládla náročné utkání s Netopýry z Valencie a vyhrála doma před zaplněným Camp Nou 3:1. O její branky se postarali Fati, Depay a Coutinho, zatímco domácího brankáře Ter Stegena překonal jen obránce José Gayá. Trenér Ronald Koeman díky tomu ještě alespoň na chvíli žije.

Barcelona dnes večer hrála o hodně. O přízeň diváků, kterých se v zaplněných ochozech Camp Nou vměstnalo velké množství. O budoucnost trenéra Koemana, který hrál vlastně o zachování práce. A je pravda, že dnešní duel pro něj rozhodně musel znamenat velké citové vyčerpání. Už po pěti minutách totiž Barcelona prohrávala. Rohový kop zpracoval Jordi Alba tak špatně, že se balon odrazil k číhajícímu Josému Gayovi. Ten oslavil návrat do základu nádhernou brankou a Netopýři vedli.

Netrvalo to ale dlouho. Ve třinácté minutě se začala ukazovat budoucí superstar Barcelony a hráč, který si po odchodu Lionela Messiho převzal ikonickou desítku. Ansu Fati si narazil míč s Memphisem Depayem a poté i sám vypálil. Jeho krásně obalená střela pravačkou k zadní tyči nedala brankáři Cillessenovi žádnou šanci.

Valencia chtěla co nejrychleji odpovědět a Guedes se o to ho snažil. Ale brankář Marc-André ter Stegen nenechal svůj celek ve štychu. Konec první půle se pak odehrával zcela ve znamení Barcelony. Domácí celek podnikl rychlý brejk, míč ve vápně skončil po skvělé akci u Fatiho a toho fauloval bek Gayá. Sudí neměl na výběr a pískal penaltu. K ní se postavil Memphis Depay a vsítil svůj čtvrtý gól v tomto ročníku.

Po změně stran se Barcelona pokoušela navýšit své vedení a málem se jí to povedlo po odehraných pěti minutách. Mladíček Ansu Fati se po šikovné souhře Barcelony dostal k další střele. V šestnáctce tentokrát pálil levačkou k bližší tyči, ale bývalý barcelonský gólman Jasper Cillessen skvěle zakročil.

Hodně nebezpečným hráčem Valencie byl portugalský šikula Guedes, který nejprve vymyslel krásnou střeleckou pozici pro Gómeze. Ten ale trefil tyčku! Jeho další ránu skvěle vyrazil brankář Ter Stegen! Gonçalo Guedes si navedl míč na pravačku, kterou vystřelil velice prudce ze střední vzdálenosti. Marc-André ter Stegen prokázal fantastický reflex a ránu vyrazil.

Ke konci utkání se Guedes pokusil o důraznou ránu z větší vzdálenosti, ale jeho rána neměla gólové parametry. Solerův průnik o pár chvil později zastavil perfektní obranný zákrok Piquého. Konečnou úpravu ve skóre zaznamenal střídající Philippe Coutinho. Zkušený záložník dostal perfektní míč do vápna od Sergiña Desta a neměl potíže se zakončením. Barcelona i díky němu porazila Valencii o dvě branky a posouvá se v tabulce výš.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat
Unique

Depay neskutečná mrda

Reagovat
smazaný uživatel

pred zaplnenym stadionem bylo tam 47tis ..

Reagovat
blaugrana

Kedze uz nehra v Barce Lio, tak je 47 000 fullka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele