15. kolo
28.11.2021 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Espanyolu (© AFP)

Real Sociedad po třinácti ligových zápasech bez porážky padl

Nejtěsnější porážku utrpěl v 15. kole Real Sociedad a jméno přemožitele je poměrně překvapivé. Stal se jím Espanyol, který si tím zároveň upevnil postavení ve středu ligové tabulky. Hrdinou zápasu se stal Herrera.

Každá série jednou končí a ta Realu doznala konce v Katalánsku. Nemuselo to však být. V 17. minutě klidně mohl poslal hosty do vedení Le Normand, ovšem jeho střelu kryl pozorný López. Po půlhodině hry zahrozil i Espanyol a s Puadovo levačkou měl Remiro plné ruce práce. Puado byl vůbec při chuti a poté, co ve 39. minutě vybojoval balón, pelášil do šestnáctky a těsně minul vzdálenější tyč. Real Sociedad měl o něco více ze hry, ale branku Lópeze trefil v prvním poločase jen jednou.

Snaha Realu Sociedad pokračovala i po přestávce a hned ve dvou příležitostí měl prsty Adnan Januzaj. Nejprve na jeho střílenou pobídku nikdo před brankou nereagoval a o chvíli později se jeho centr snesl na břevno! Po hodině hry dokonce Baskové vstřelili gól, jenomže sudí jim ho neuznal.

Nevyšlo to ani v 71. minutě po střele Melameda a tlak Real Sociedad nakonec zastavila domácí branka. Střelu De Tomáse ještě Remiro pokryl, ale dorážku z druhé vlny v podání Yangela Herrery už nechytil. Baskové měli na vyrovnání ještě čtvrthodinu a z Katalánska si mohli odvést alespoň bod. Velice nebezpečný trestňák těsně nad zahrál Januzaj a víc už se na hřišti nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele