14. kolo
19.12.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Jorge de Frutos (© AFP)

Real Sociedad prohrál další zápas, podlehl Levante

Baskický Real Sociedad sice nadále zůstává na druhém místě tabulky, ale vedoucí Atlético se mu vzdaluje a ostatní soupeři naopak rychle dotahují. V Levante šel klub ze San Sebastianu do vedení, když se trefil Isak, ale domácí výsledek brankami Martího a De Frutose otočili a zvítězili 2:1.

Real Sociedad potřeboval na Ciutat de Valencia zvítězit, jednak proto, že v minulém kole prohrál, ale také proto, že v ligovém zápase nezvítězil od 22. listopadu. Na prvním místě ho vystřídalo Atlético a ze zadních pozici se tlačí i další týmy.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a po sedmi minutách zkoušel pozornost Fernándeze střelou ze střední vzdálenosti Merquelanz. I v dalších minutách byli častěji u balónu Baskové a ve 22. minutě šli dokonce do vedení. Krásný přímák Alexandera Isaka zapadl do branky a pro svěřence Imanola Alguacila šlo všechno jako na drátkách. Tedy až do vyrovnávacího gólu Rogera Martího. Ten přišel pouhých šest minut po první brance a zasloužil se o něj z pohotové dorážky po střele Gómeze. Další průběh prvního poločasu byl na obě strany vyrovnaný a rozuzlení musela přinést až druhá půle.

V 52. minutě předvedli krásný fotbalový moment do vinglu střílející Morales a výtečně zasahující brankář Remiro. Šance pálili i Baskové, jmenovitě Merquelanz po zpětné přihrávce přestřelil branku. Dlouho se zdálo, že utkání skončí asi spravedlivější smírem, jenomže tři minuty před koncem udeřil De Frutos a rozhodl o výhře Levante 2:1. Jorge De Frutos si dobře seběhl pro balón a pak nekompromisní dělovkou překonal Remira. Real Sociedad po druhé v řadě prohrál a první místo se mu výrazně vzdaluje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele