12. kolo
05.12.2020 14:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jorge de Frutos (© AFP)

Levante nadělilo tři branky oslabenému Getafe

Levante na první pohled zcela jasně přehrálo Getafe a překvapivě ukořistilo tři body. Do sítě hostujícího brankáře Davida Sorii nasázelo tři branky a bralo tři body. Hosté mu to ale hodně usnadnili, protože dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Levante začalo utkání v nejlepším možném módu. Sotva uplynuly čtyři minuty, už se domácí dostali do velké šance. Povedlo se jim získat míč na polovině hřiště, hosté měli obranu hodně vytaženou, takže Levante stačilo posunout míč na nabíhajícího Rogera Martího. Ten si balon převzal do sprintu a z hranice vápna povedenou ranou překonal brankáře Soriu!

A bylo hůř. O dvě minuty později se sudí vrátil k situaci před gólem, v níž obránce Getafe Chema zasáhl protihráče nohou do hrudi a udělil mu rovnou červenou kartu. Podobná taktika jako u první branky se Levante začala vyplácet, takže v sedmnácté minutě ji domácí zopakovali se stejným úspěchem. Clerc vyslal dlouhým nákopem do šance Daniho Gómeze, který se pohyboval na hraně ofsajdu. Míč si zpracoval a po delším běhu jej posunul do sítě!

Levante v těchto chvílích drtilo oslabeného soka. Po pětadvaceti minutách navíc sudí Medié odpískal ve prospěch domácích penaltu za ruku ve vápně. Nakonec ale svůj výrok po konzultaci s VARem změnil. Zlomené Getafe se zmohlo jen na pár protiútoků, ale nebezpečný z nich nebyl ani jeden.

Deset minut po změně stran se navíc domácí prosadili potřetí. Goméz vybojoval na útočné polovině míč pro Rogera Martího, který nahrál doprava na Jorgeho de Frutose. Ten zavěsil krásnou ranou pod břevno. A aby toho nebylo málo, tak Getafe v 77. minutě šlo do devíti. Dakonam totiž šlápl zbytečně na protihráče a po druhé žluté kartě se musel pakovat ze hřiště.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele