37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Carles Aleñá (© AFP)

Getafe děkuje dvěma mladíkům za výhru i záchranu v lize

Getafe je dalším týmem, kterému se dnes povedlo vyhrát a díky tomu se i zachránit v nejvyšší lize. Tři body v důležitém utkání s Levante mu vystřelili mladíci Aleñá a Kubo.

Getafe nutně potřebovalo vyhrát a od prvních minut bylo jasně lepším týmem. V desáté minutě se jen marně dožadovalo penalty po pádu Davida Timora ve vápně. Sudí Cordero penaltu nepískal ani po zhlédnutí videa, ale domácím to zas tak moc vadit nemuselo. O pouhé tři minuty později se totiž prosadili regulérně. Cucurella důrazným napadáním vybojoval míč, přihrál pod sebe na hranici šestnáctky a dobíhající Carles Aleñá uklidil míč do správného místa.

Po pár minutách mohli hosté srovnat, když se balon dostal ve vápně k Canterovi, jehož lob z úhlu vápna nakonec těsně přeletěl břevno Soriovy brány. Levante se ale také dočkalo jen pár minut po své velké šanci.

Psala se třicátá minuta, když De Frutos odvedl parádní práci ve vápně, obalamutil svého soka a přihrál zpět za vápno. Tam číhal pozorný Gonzalo Melero, který napálil míč z první přesně k tyči. Sudí se sice ještě ujišťoval, zda nedošlo k nepovolnému bránění před brankářem Soriou, ale nakonec branku uznal.

Getafe mohlo krátce před poločasem opět vést, jenže Mata ránou z voleje napálil jen břevno! Getafe se hnalo za výhrou o poznání dravěji než Levante dvacet minut před koncem pálil Marc Cucurella jen těsně vedle. Za svou aktivitu bylo Getafe nakonec odměněno, když střídající mladíček Takefusa Kubo vybojoval míč, doběhl s ním k vápnu a nádhernou ranou na bližší tyč odstartoval radost trenéra Bordaláse - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele