10. kolo
22.11.2020 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Manuel Vallejo (© AFP)

Deportivo ztratilo dvoubrankový náskok a s Valencií remizovalo

Dva rychlé zásahy dostaly Alavés do velice příjemné pozice, ovšem ani to na vítězství nestačilo. Valencia manko dohnala a v závěru ještě sahala po vítězství. Konečný výsledek 2:2 je pro oba celky zklamáním. Pro Deportivo tím, že prohospodařilo rychlé vedení, navíc dvojnásobné. Valencia zase nedokázala navázat na předchozí vysokou výhru nad Realem Madrid.

Zklamání sice na obou stranách, ale pokud s něčím může panovat spokojenost, je to s předvedeným fotbalem, který se na Mendizorrotze odehrál.

Netrvalo to totiž dlouho a Alavés šel do rychlého vedení. Ve 3. minutě obrana "Netopýrů" úplně zkolabovala při bránění rohového kopu a Ximo Navarro ani nemusel skákat, aby rovnou z první dopravil balón do sítě. Vstup Valencie do zápasu byl vůbec katastrofální a Deportivo brzy zvýšilo na 2:0. Nejprve Battaglia nadvakrát nepropálil zeď hráčů před Doménechem a krátce nato sudí odpískal pokutový kop za zcela jasný faul Sanmartina. Lucas Pérez penaltu proměnil a domácí si hýčkali už dvoubrankový náskok. Co bylo platné, že Valencia častěji držela balón, když poměr střel byl ve 34. minutě 8:1 pro domácí. Los Che první poločas vůbec nezachytili a o přestávce musel v šatnách úřadovat trenér Javi Gracia.

Do druhého poločasu změnu neudělal, což bylo poměrně překvapivé. Valencia se ale začínala dostávat do koncovky a Alavés se čím dál častěji uchyloval k úpornému bránění. V 59. minutě neuspěl v obrovské šanci Kevin Gameiro, který stanul v tváří tvář brankáři Pachecovi. ten předvedl jistý zákrok a udržel domácím náskok. Dvacet minut před koncem si pak hosté oddechli, když gól Laguardii nebyl kvůli hraní rukou uznán.

Valencia utahovala smyčku a nakonec se jí povedlo vstřelit kýžený kontaktní gól. Gameiro obdržel kolmou přihrávku za obranu, těsně před Pachecem přihrál na volného Manua Valleja a ten trefil prázdnou branku. Hned vzápětí šokoval domácí tým vyrovnávací brankou Hugo Guillamón, který po centru Soler ťukl do balónu a Pacheco se ani nehnul. Hostům se mohl podařit i obrat, ale v nastavení Vallejův úmysl přehodit brankáře nevyšel a stav 2:2 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele