28. kolo
12.06.2020 22:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia neudržela vedení, Melero z penalty srovnal

Valencia nezvládla úlohu favorita a v městském derby nakonec jen remizovala s Levante. Bylo to utkání hodně náročné a obě branky padly až v posledních minutách, čímž zápas dokonale dostál pověsti dramatického střetu.

Hodně dlouho se nic nedělo a pro oba brankáře bylo velkým problémem dostat se do správné zápasové teploty. Diváci, především ti u televizních obrazovek, čekali na úvodní trefu celých 89. minut. To se prosadil Rodrigo, kterému míč skvěle naservíroval obránce Gayá. Jenže Levante napnulo v posledních minutách síly do útoku a v osmé minutě nastavení se dočkalo vytouženého srovnání. Spornou penaltu proměnil v remízový výsledek Gonzalo Melero.

V prvních minutách se hrál hodně opatrný fotbal, ani jeden tým se nehnal dopředu nijak razantně. Po dvaceti minutách byl Maxi Gómez faulován před pokutovým územím soupeře, jenže Dani Parejo míč napálil o notný kus nad bránu. Levante na druhé straně hrálo snad s ještě větším nezájmem a nepřesnost byla na jeho kopačkách velmi častým hostem.

První větší šanci Levante nabídl vlastně domácí celek. Parejo rozehrál standardní situaci naprosto katastrofálně, čehož chtěl využít Clerc. Protiútok čtyř hostí na dva domácí ale přesto skončil tragickou ranou jen do bránícího Florenziho. O chvíli později zahrozili i domácí hráči. Rodrigo se v pokutovém území sice do zakončení nedostal, odražený míč si ale našel Carlos Soler a prudkou ránou orazítkoval břevno!

Ani Levante nehodlalo zůstat střelecky výrazně pozadu, takže se hnalo do zakončení. Campaňa připravil střeleckou pozici pro Rochinu, ten z dobrých pětadvaceti metrů mířil zcela přesně do středu branky. Jinak první půle mnoho vzrušení nenabídla.

Krátce po změně stran se pokusil brankáře Cillessena prověřit a obalamutit José Campaňa, který si všiml, že je jeho protivník daleko z brány. Jo, takhle by to šlo. Jenže Cillessen uhádl jeho myšlenky, takže se urychleně vrátil za brankovou čáru a míč směřující za jeho záda lapil bez větších potíží.

Campaňa lobovanou kolmicí hledal v pokutovém území Rogera Martího, jenže místo něj se u míče jako první objevil brankář Cillessen. Na opačné straně se k ráně bez větší přípravy dostal Goncalo Guedes, jehož dělovka prosvištěla celým vápnem až do náručí brankáře Aitora Fernándeze. Obdobně si na opačné straně vedl Enis Bardhi, který rovněž pálil jen mezi tři tyče.

Zlomovým okamžikem celého zápasu se stala 74. minuta. V ní totiž Roger Martí předvedl nefotbalový zkrat, kdy bez nejmenšího důvodu dojel Huga Guillamóna a schytal druhou žlutou kartu!

Pravé drama ale nastalo až ke konci utkání. V 89. minutě totiž střílenou přihrávku Josého Gayy z levého křídla jemnou tečí nasměroval ke vzdálenější tyči Rodrigo a Valencia vedla! Její štěstí však netrvalo dlouho, protože v 8. minutě nastavení fauloval Diakhaby naskakujícího Veza ve vápně a Gonzalo Melero se z nařízené penalty nemýlil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele