34. kolo
05.07.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol doma prohrál, Leganésu zachránil tři body Silva

Espanyol doma prohrál klíčovou bitvu s Leganésem, který sice zakončuje tragicky, ale i to mu dnes stačilo. Jako jediný hráč se v Katalánsku prosadil právě hostující Jonathan Silva a Espanyol navíc dohrával v oslabení.

Espanyol měl před sebou klíčovou, dost možná rozhodující bitvu o záchranu. Svedl ji na domácí půdě s Leganésem, který byl jeho nejbližším tabulkovým soupeřem. Rovněž Leganés potřeboval tři body a kdyby se mu to dneska povedlo, jeho sebevědomí by rázem poskočilo o několik pater. První minuty nenechaly nikoho na pochybách, že spolu hraje poslední a předposlední celek, kterým shodně dělají problémy ofenzivní výpady. Opravdu nebylo moc na co se dívat.

Espanyol se sice více mazlil s míčem a měl několik připravených ofenzivních tahů, ale používal je s rychlostí bádajícího šachisty. Ani Raúl de Tomás, spolehlivý a dravý kanonýr, se dnes dopředu zase tak moc nehnal, respektive byl velmi dobře bráněn a to ho ochromovalo. Leganés zaútočil takovým zvláštním centrem, který vypadal nejprve jako přímé ohrožení. Každopádně si na něj nabíhal Guerrero a jeho natažená noha jen těsně minula svůj cíl - balon skončil v náručí brankáře Diega Lópeze.

Rubén Pérez to myslel velice dobře pasem do běhu na Kévina Rodríguese, ten byl navíc před obráncem. K dokonalosti chyběl lepší první dotek, takže celá situace opět skončila v rukou brankáře Lópeze. První půle opravdu nenabídla nic příjemného nebo vzrušujícího, jak byste asi na bitvu o všechno čekali.

Krátce po změně stran se Espanyol přeci jen dočkal, třebaže jen na pár vteřin. Brankáře Cuéllara překonal Embarba, který pálil z druhé vlny velmi dobře. Problém tkvěl v ofsajdu, v němž se Embarba nacházel a pro který tudíž branka nemohla být uznána. A tehdy ro s Espanyolem začalo jít z kopce. V 53. minutě totiž Rubén Pérez oslovil krásnou nahrávkou nabíhajícího Jonathana Silvu, který tvrdou ranou propálil brankáře Lópeze a Leganés slavil.

Po hodině hry se Leganés pokoušel vymodlit si penaltu po pádu Siovase, jenže sudí správně nepískal. Dvacet minut před koncem utkání dostal krásný pas do vápna a povedlo se mu i překonat brankáře, jenže celou akci zastavil správně odmávaný ofsajd. A aby těch špatných zpráv nebylo málo, tíhu okamžiku neunesl Jonathan Calleri, který dostal krátce po sobě dvě žluté karty a byl sudím vyloučen!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele