10. kolo
26.10.2018 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Espanyol Barcelona 1:1

Espanyol prakticky po celý zápas kontroloval souboj s Realem Valladolid a ještě v 90. minutě vedl díky brance Iglesiase. Pak se však z přímého kopu výstavní trefou prosadil Daniele Verde a domácí berou bod.

Espanyol se ocitl na spanilé jízdě LaLigou a stále se drží na překvapivě vysoké příčce. Tu si chtěl pojistit v páteční předehrávce 10. kola. K utkání s Realem Valladolid hosté postavili všechny opory, mezi nimiž nechyběli Darder, Iglesias, Hermoso, Melendo nebo Sergio García. Domácí spoléhali na Masipa, Lea Suáreze nebo Ünala s Míchelem a Alcarazem.

Hosté z Barcelony velmi dobře kombinovali a chtěli soupeři vnutit svou představu o tom, jakým směrem by se celý zápas měl ubírat. První zajímavější ránu z větší vzdálenosti měl na svědomí záložník Darder, který pálil poměrně nepřesně. Po dvaceti minutách už to vypadalo mnohem lépe.

Nejprve byl Borja Iglesias faulován kousek před vápnem a Espanyol poprvé výrazně dal najevo touhu skórovat. Tato šance se sice ještě neujala, ale o minutu později už hosté vedli. Obránci Valladolidu vyrobili hrubku a špatnou nahrávku vystihl Roca. Ten míč okamžitě posunul na Borju Iglesiase, který sice postupoval na bránu obklopen dvěma protihráče, ale když se k němu ani jeden z nich důrazně nepřiblížil, rozhodl se pro ránu ze třiceti metrů. Tou dokonale zaskočil brankáře Masipa a postaral se o parádní gól!

Espanyol byl i nadále aktivnějším týmem a jeho šance vypadaly mnohem nebezpečněji. Po další kolmé nahrávce se do průniku dostal útočník Sergio García, jenž však nemířil přesně. Deset minut před koncem první půle Dídac fauloval a domácí rozehrávali standardní situaci. K rozehrávce se postavil Míchel, jehož prudký centr vyboxoval Diego López pouze k dobře postavenému Alcarazovi. Jeho rána ale mířila vedle!

O chvíli později musel brankář Jordi Masip opět do akce, protože na parádní kolmici vzduchem za obranu domácích od Dardera si nejlépe naskočil Pérez. Jeho hlavička mířila pod břevno, jenže tam byl však také pozorný a mrštný brankář Masip!

Právě Pérez posléze střídal a do hry pustil Piattiho. Domácí Real Valladolid se postaral o několik zajímavých náznaků a v mezihře se po změně stran rozhodně dost zlepšil. Pořád mu ale něco chybělo. Moment překvapení, větší důraz ve finální fázi. A když už to vypadalo, že se mladík Enes Ünal dostane do zakončení hlavou, byl mu pískán útočný faul.

Po hodině hry domácí mohli srovnat. Obrana Espanyolu totálně zapomněla na nabíhajícího Alcaraze, který se dostal pohodlně do vápna, jenže protiútok nezakončil dobře. Ačkoli byl sám před brankářem Lópezem, mířil nepochopitelně nad bránu! Real Valladolid se však přesto dočkal branky. Střídající mladík Daniele Verde totiž v nastaveném čase rozehrával volný přímý kop a trefil se naprosto parádně!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele