7. kolo
29.09.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 1:1

Barcelonské trápení nebere konce. Domácí utkání s Athleticem vyneslo katalánskému velkoklubu již třetí bodovou ztrátu v řadě za sebou, a to barcelonští vydřeli alespoň bod za remízu 1:1 vyrovnávacím gólem až šest minut před koncem základní hrací doby. Situace na čele tabulky se tak nadále komplikuje a druhý Real Madrid může v případě výhry v městském derby s Atléticem jít do čela.

Kouč Barcelony Ernesto Valverde pro sobotní duel zariskoval a nechal s ohledem na náročný program a blížící se duel Ligy mistrů proti Tottenhamu pouze na lavičce náhradníků jak Sergia Busquetse, tak největší hvězdu Lionela Messiho. Tento krok se však španělskému kouči vymstil, neboť domácí nepůsobili ani zdaleka tak dominantním dojmem, jak jsou diváci na Camp Nou zvyklí.

Ne že by si domácí nevytvářeli žádné šance, ovšem mladý brankář Simón si se všemi nebezpečnými pokusy Luise Suáreze zvládl poradit. Na opačné straně byl Marc-André ter Stegen v pohotovosti u akcí Iňakiho Williamse, jehož útočné snahy ještě gól nepřinesly, avšak v samém závěru první půle se Athletic za svou ofenzivní snahu přece jen dočkal odměny. Barcelonská defenziva nechala před vlastní šestnáctkou Mikelu Balenziagovi až příliš mnoho času a prostoru, a tak pro krajního beka nebyl větší problém najít přesným centrem Óscara de Marcose, jenž na zadní tyči přesnou ranou z voleje zařídil Athleticu poločasové vedení.

Valverdemu tak nezbylo nic jiného než Messiho s Busquetsem po změně stran neprodleně poslat na hřiště a barcelonská hra se skutečně rázem změnila k lepšímu. Katalánskému celku však nepřála štěstěna v zakončení. Nejprve na brankové konstrukci skončila rána Coutinha, Messiho přímý kop hosté odvrátili hlavou na brankové čáře a třináct minut před koncem Messi sám orazítkoval Simónovu pravou tyč.

Když už se zdálo, že si barcelonští připíšou druhou ligovou porážku za sebou po nedávném zaváhání na půdě posledního Leganésu, povedlo se jim přece jen vyrovnat. Munir El Haddadi byl na hřišti sotva pár minut, když jej k zakončení z bezprostřední blízkosti do odkryté brány vybídl nepolapitelný Messi. Víc toho už ale domácí nestihli, neboť v poslední větší šanci odpoledne Ivan Rakitić neukočíroval skákající míč a přestřelil. Barcelona tak po výsledku 1:1 má z posledních tří kol pouhé dva body a do utkání Ligy mistrů s Tottenhamem půjde s neobvykle chatrnými výsledky v zádech.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

1-1

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
boryland

3:1..........Leo 2,Luis...............

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele