34. kolo
09.05.2018 21:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Madrid 3:2

Real znovu neuspěl v Seville a na stadionu Sáncheze Pizjuána prohrál 2:3, přičemž ostudu odvracel až v samotném závěru. Sevilla nad Realem vedla už o tři branky, ale závěr si trochu pokazila. Pro celek z Andalusie je to důležité vítězství, které ho udržuje ve hře o Evropskou ligu.

Sevilla doma na Real Madrid celkem umí, porazila ho totiž už třikrát v řadě. I tentokrát měla o motivaci postaráno, jen výhra by jí totiž udržela ve hře o Evropskou ligu. Nutno podotknout, že Real nenastoupil v nejsilnější možné sestavě. V kádru se vůbec neobjevili Cristiano Ronaldo, Marcelo, Bale, Modrić a další.

Po úvodní opatrné oťukávačce začala Sevilla postupně přebírat otěže zápasu a Casillu poprvé překonala ve 26.minutě. Muriel vyhrál klíčový hlavičkový souboj a Ben Yedder překonal náhradního brankáře Realu. A domácí byli nadále aktivnější a před koncem poločasu přidali druhý gól. N'Zonzi se dobře zorientoval v prostoru, nezpanikařil a předložil přihrávku do jasné tutovky Miguelu Layúnovi, který trefil odkrytou klec.

Real měl problém, ale Zinedine Zidane úvodní jedenáctku ponechal. Bílý balet zvýšil aktivitu a výsledkem byl domácí faul na Vázqueze, po kterém následoval pokutový kop. Zkušený Sergio Ramos tentokrát selhal, míč poslal do břevna a Sevilla dál vedla 2:0.

V 84.minutě byla potupa Realu symbolicky završena vlastním gólem Sergia Ramose. Stoper Realu v Seville působil a právě zde si udělal skvělé jméno, jenomže Mercadův centr si srazil do vlastní sítě. Zdálo se být rozhodnuto, ale proti Realu není nikdy nic jistého, dokud sudí nezapíská konec. Přesvědčila se o tom i Sevilla.

Tři minuty před koncem vykřesal naději po centru Asensia Mayoral a Real to ještě zkusil. V nastavení pak přišla penalta číslo dvě, Mercado zbytečně fauloval Hernándeze a Sergio Ramos dostal možnost reparátu. Druhou penaltu už proměnil, ale více už Real nestihl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
fukoman

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
ttopi

Ramos toho zvládl dost - nedal penaltu, dostal žlutou, dal si vlastňáka, dal penaltu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele