1. kolo
19.08.2017 20:15 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Girona FC - Atlético Madrid 2:2

Nováček ligy z Girony vstoupil do sezóny hodně slibně, s ostříleným Atléticem Madrid uhrál před vlastními fanoušky nerozhodný výsledek, a to navíc nebyl daleko od plného bodového úspěchu. Do vedení poslal domácí svými dvěma trefami Cristhian Stuani, každopádně Ángel Correa a José Giménez dokázali v závěru zápasu vyrovnat.

Jakousi první nebezpečnější střelu na branku vyprodukoval v 9. minutě Aday, každopádně branku hostujícího brankáře Oblaka netrefil, a zamířil ze střední vzdálenosti po zemi pouze do boční sítě. Na druhé straně zakončoval velmi dobře Saúl, ani on však mezi tři tyče nezamířil, a míč se pouze snesl nad břevnem gironské svatyně.

Pak už na řadu přišly gólové momenty. Granell z levé strany našel v šestnáctce naskakujícího si Stuaniho a jediný Uruguayec v sestavě Girony hlavou zamířil přesně k tyčce, kam se Oblak jen marně natahoval. Stuani se za chvilku prosadil hlavou ještě jednou, to když z hranice malého vápna doklepával balón za brankovou čáru po standardce.

Atlético bylo směrem dopředu marné, nebylo schopné vytvořit si nějakou kloudnější akci, a kdyby ve 42. minutě Oblak nezachránil situaci na brankové čáře po slabším zakončení Portua, asi by se madridský celek těžko zvedal ze země. Rozhodující knokaut ale neinkasoval, a tak mohl ve druhé půli alespoň korigovat, byť ani druhé dějství mu nevyšlo podle představ.

Šest minut po obrátce se nůžkami do míče opřel Griezmann, avšak kýžených a chtěný prostor těsně minul. Jinak však Girona svého protivníka do většího tlaku nepouštěla. V 68. minutě se pak Atléticu vše značně zkomplikovalo, protože pád Griezmanna ve vápně po kontaktu s gólmanem Iraizozem vyhodnotil rozhodčí Juan Martínez jako simulování.

A protože Francouz už jednu kartu inkasoval, znamenal pro něj tenhle moment vyloučení. Hosté se však nevzdali a udělali moc dobře. V 78. minutě Hernández přenechal balón Correovi, ten si navedl míč na hranici pokutového území a propálil Iraizoze. A pět minut před koncem skóroval hlavou Giménez po centru od Kokeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele