14. kolo
03.12.2017 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 1:0

Fotbalisté Valencie přišli ve čtrnáctém kole o svojí neporazitelnost a to v nejméně vhodnou dobu, navíc s oslabeným soupeřem. Zápas na Getafe znovu potvrdil, jak moc je madridský celek v očích Netopýrů neoblíbeným soupeřem. O výhře domácích nad druhou Valencií rozhodl jedinou brankou Markel Bergara.

Každá série jednou končí a to platilo i pro tu valencijskou. Svěřenci trenéra Marcelina však prohráli v tu nejméně vhodnou dobu, navíc za naprosto výhodné konstelace, protože soupeř musel dohrávat v početní nevýhodě.

A co že se to na stadionu Alfonsa Péreze vlastně stalo? Po sérii nepřesností na obou stranách začínala mít Valencia zhruba po dvaceti minutách převahu, ale střelecké pokusy Daniho Pareja se neujaly, pokaždé včas zasáhl brankář Guaíta. Getafe dokonce dokázalo v prvním poločase rozvlnit síť, ovšem branka nemohla pro ofsajd v žádném případě platit.

Ve 25. minutě přišel jeden ze zásadních momentů celého utkání. Arambarri předvedl ostrý faul na Montoyu a sudí nekompromisně vytáhl červenou kartu! Pro Getafe tak začalo více než hodinové oslabení a Valencia měla cestu za vítězstvím v podstatě umetenou.

Jenomže všechno bylo jinak. Krátce po změně stran přišel s prvním důrazným varováním Ángel, který se zjevil za obranou Valencie a jen těsně minul branku. To byla obrovská příležitost domácího celku. Na druhé straně také zazdil obrovskou šanci Montoya a Rodrigo, když prvně jmenovaný cpal balón na malé vápno, kde Getafe nakonec situaci uhasilo.

V 66. minutě přišel pro Valencii šok. Centrovaný balón hostující zadák odhlavičkoval jen k rozeběhnutému Bergarovi, jehož tvrdá rána skončila za zády golmana Neta, ten byl přitom absolutně bez šance.

Valencia musela zabrat a vyrovnání mohlo přijít záhy, ale Parejo z přímáku orazítkoval tyč! Netopýři se samozřejmě hnali dopředu, ale Getafe se zcela zatáhlo a bránilo hubený náskok seč mohlo. Valencii nakonec nepomohlo ani pětiminutové nastavení a na půdě Getafe prohrála, takže nevyužila zaváhání vedoucí Barcelony.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele