37. kolo
12.05.2018 18:30 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Villarreal CF 2:4

Villareal naplno uspěl na půdě sestupující La Coruni a definitivně si zajistil místenku do evropských pohárů. Ve zbývajícím kole bude bojovat o udržení páté pozice před šestým Betisem, který má na chlup stejný počet bodů. Deportivo se tak během loučení s nejvyšší soutěží v posledním domácím zápase neukázalo v nejlepším světle.

Žlutá ponorka měla ve finále toto střetnutí pod kontrolou. Už do poločasu vedla o tři branky díky dvěma brankám Samu Castilleja a jedné od Manuela Triguerose, domácí sice ještě zápas zdramatizovali, když se dvakrát střelecky prosadil Borja Valle, aby nakonec konečnou podobu výsledku určil v poslední minutě Denis Čeryšev.

Hostům vyšel vstup do utkání náramně. Mario Gaspar na pravé straně přenechal míč ve 2. minutě Samu Castillejovi, ten si ho navedl za vápno a levačkou vymetl parádní střelou šibenici Rubénovy brány. Následně mohl vyrovnat hlavičkující Borja Valle, jenže z blízkosti nezakončil úplně nejlépe, a tak gólman Sergio Asenjo zasáhl.

Nebezpečně vypálil taktéž Lucas Pérez, nicméně i s jeho pumelicí si Sergio Asenjo poradil, a následně Villareal přidal další přesný zásah ve 31. minutě. Pablo Fornals jemným obloučkem zleva našel v šestnáctce zcela nehlídaného Triguerose, jenž bez problémů poslal hlavou balón k tyčce. A v závěru poločasu hosté ještě svůj náskok navýšili.

Samu Castillejo vyzrál na ofsajdovou past, přebral dlouhý pas od Pabla Fornalse, obehrál Rubéna a skóroval do prázdné brány. La Coruňa se snažila s průběžným rezultátem něco udělat a ve druhé půli byla nebezpečnějším týmem. Jen stěží si poradil Sergio Asenjo s tečovanou ránou Juanfrana, kterou vyškrábl do zámezí.

V 58. minutě domácí přece jenom snížili, po rohovém kopu a asistenci Lucase Péreze dorazil balón do sítě Borja Valle. Dvě minuty před koncem zápasu Borja Valle úřadoval znovu, to totiž zužitkoval přihrávku Adriána. Nicméně za chvilku zacílil po nahrávce Baccy přesně do horního růžku brány Čeryšev a pojistil svému definitivně tři body.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele