17. kolo
21.12.2017 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Málaga CF 1:0

Souboj dvou celků ze spodku tabulky, které vehementně bojují o holé přežití, dopadl nakonec lépe pro Deportivo. O jedinou branku se postaral přesně po hodině hry Munir El Haddadi. Málaga potvrdila, že venku patří k vůbec k tomu nejhoršímu, co LaLiga může nabídnout, a v klíčovém utkání si na hřištích soupeřů připsala už svou osmou porážku.

Oba celky potřebovaly nutně uzmout všechny tři body, aby Vánoce mohly oslavit aspoň v jakémsi relativním klidu. Bezpečné příčky jim totiž byly vzdáleny na rozdíl tří, respektive čtyř bodů. Určitě daleko šťastnější byl ve finále domácí tým, jenž se díky lepšímu skóre vyšplhal na sedmnáctou pozici. Hosté naopak zůstali předposlední.

Jako první si mezi třemi tyčemi zachytal brankář Roberto Jiménez, hájící bránu andaluského klubu. Tomás Pina se ve středu pole vymanil ze sevření bránícího Recia, dokázal nalevo uvolnit Munira, jenže ten se dostal do poměrně složitého úhlu, a tak jeho pokus byl vyražený. Munir pak selhal v další tutovce, sám na Roberta Jiméneze trestuhodně nevyzrál.

Až 32. minutě poprvé výrazněji zahrozila také Málaga. Z přímého volného kopu vyzkoušel svou pravačku Recio, jemuž se podařilo obstřelit zeď, jeho střela však postrádala větší razanci, a tak si gólman Fernando Pacheco u své tyčky poradil. Na druhé straně měl standardku k dispozici Ibai Gómez, trefil ale jen záložníka Kuzmanoviče.

I ve druhém poločase byl nebezpečnější Alavés a především Munira si hostující defenzíva stále nedokázala dobře hlídat. Španělský forvard přitom selhal v jasné možnosti v 51. minutě. Pokus Alfonsa Pedrazy stačil Roberto Jiménez vytěsnit pouze k nohám Munira, který snad ze tří metrů trefil místo úplně prázdné brány jen břevno.

V 59. minutě zase za protivníkovu obranu zaběhl Munir, který se tentokráte snažil Roberta Jiméneze přehodit dlouhým obloučkem, míč však nakonec skončil těsně vedle. V 60. minutě se však nejnebezpečnější muž na place přece jenom prosadil. Rubén Duarte sklepl merunu hlavou pro svého spoluhráče, jenž z voleje zamířil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele