7. kolo
30.09.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Atlético Madrid 0:0

Zatímco na domácí půdě je Atlético Madrid v La Lize doposud stoprocentní, na hřištích soupeřů madridský celek pravidelně střídá vítězství s remízami. Nejinak tomu bylo i v případě malého městského derby s Leganés, kde svěřenci Diega Simeoneho uhráli pouze bod za bezbrankovou remízu a propásli tak možnost přiblížit se na dostřel vedoucí Barceloně, kterou zápas tohoto kola teprve čeká.

Atlético mělo v sobotní večer rozhodně co napravovat, neboť ve středu na vlastním stadionu kapitulovalo v Lize mistrů, když jej dramaticky v poslední minutě nastavení obrala o všechny body londýnská Chelsea. Los Colchoneros však přesto vyšli střelecky naprázdno a ani nelze říci, že by výsledná dělba bodů byla z jejich pohledu nezaslouženým výsledkem. Domácí hráči totiž předvedli zodpovědný výkon a potvrdili, že pouhé tři inkasované góly za předešlých šest kol nejsou žádná náhoda.

Vše mohlo být úplně jinak, kdyby hosté skórovali hned v první minutě z rohového kopu, ovšem v klíčové chvíli si volní Giménez s Viettem spíše překáželi, a tak místo jednoho pořádného zakončení vznikla dvě nepovedená a míč v zámezí. Na opačné straně zase zahrozil po kvalitním náběhu i zpětné pasu Szymanowského Claudio Beavue, ovšem nelehké zakončení z voleje poslal mimo tři tyče. Přestože měli hráči Atlética více střeleckých pokusů, žádný z nich nebyl nad síly pozorného brankáře Cuéllara, a tak o přestávce platil stav 0:0.

Po změně stran měl až nečekaně hodně práce Jan Oblak, jehož hned dvakrát tvrdými ranami prověřil Nabil El Zhar. V prvním případě měl slovinský gólman štěstí, že El Zharova střela šla přímo doprostřed brány, kde zrovna stál, ovšem v šedesáté minutě Leganés na levé straně skvostně defenzivu soupeře vykombinoval a další El Zharovu jedovku musel Oblak vytěsnit výtečným zákrokem nad břevno. Když pak osmnáct minut před koncem neuspěl proti Cuéllerovi na ojedinělém útočném výletu ani hlavičkující Diego Godín, skončilo utkání bezbrankovou remízou, díky níž se Leganés drží na témže bodovém zisku jako pátý Real Madrid, byť obhájce titulu má odehráno o zápas méně.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele