30. kolo
06.04.2017 21:30 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Celta Vigo 3:2

Už jako by se Celta pomalu přibližovala bojům o evropské poháry. Jenže na Mestalle nakonec neuspěla a ztrácí v tuhle chvíli na šestou příčku již devět bodů. Valencia jen prokázala, že před vlastními fanoušky je v uplynulých několika týdnech hodně silná, z možných patnácti bodů vydolovala hned třináct a bezpečně se drží daleko od sestupového pásma.

Během první půlhodiny hry byli hosté nebezpečnějším týmem a v podstatě zaslouženě vedli. V 16. minutě zahrál Wass přímý volný kop povedeným centrem do šestnáctky, tam našel na hranici brankového území nabíhajícího si Cabrala, jenž nedůrazně bráněný hlavou bez větších problémů překonal vyběhnuvšího brankáře Diega Alvese.

Célticos se tlačili za pojištěním si svého náskoku, ve 22. minutě si na Diega Alvese chtěl vyšlápnout Iago Aspas, nejlepší střelec týmu, s nímž klub před pár dny prodloužil smlouvu, každopádně soupeř mu nohou jeho střelu vyrazil. Z vápna se snažil skórovat taktéž Beauvue, ovšem svůj pokus pravačkou nasměroval jen mimo bránu.

Vlastně až ve 28. minutě se poprvé osmělili také domácí, Zaza se z ničeho nic objevil před gólmanem Sergiem Álvarezem, z blízkosti ho ovšem nepřekonal. Valenica nakonec srovnala stav sedm minut před obrátkou. Joao Cancelo z pravé strany poslal přihrávku do vápna, odkud měl Dani Parejo snadnou pozici přesně zacílit.

Další větší šance na řadu přišla až po hodině hry, avšak Joao Cancelo pálil z poměrně těžkého úhlu, takže Sergia Álvareze vlastně výrazněji neohrozil. V 67. minutě již hostující muž v rukavicích přece kapituloval, Netopýři předvedli znovu jednoduchou kombinaci, Toni Lato přihrál před bránu Munirovi, který v pohodě zacílil, kam potřeboval.

Deset minut před koncem byl stav znovu nerozhodný, Iaga Aspase totiž podrazil Carlos Soler, sudí David Fernández nařídil pokutový kop, a ten sám faulovaný bezpečně proměnil. Šťastnější ovšem byla po závěrečném hvizdu přece jenom Valencia, jelikož hříšník penaltové situace Carlos Soler krásným obloučkem překonal Sergia Álvareze.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele