13. kolo
28.11.2016 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Athletic Bilbao 3:1

Las Palmas doma zvítězilo nad Athleticem 3:1 a nutno podotknout, že zcela zaslouženě. Baskický celek se dostal do hry až paradoxně vyloučením vlastního hráče Adurize, ale víc než jen snížit nedokázal.

Oba celky se v prvních minutách spíše seznamovaly s balónem a k vidění byla i spousta nepřesností. Vůbec první střelecký pokus jsme mohli registrovat až po čtvrthodině hry z kopačky domácího Viery. Golman Arrizabalaga se sice natahoval, ale rána skončila mimo. Zhruba po stejné porci času zamířil hodně nepřesně Michel. O něco aktivnější Las Palmas se dočkalo zaslouženého vedení pět minut před odchodem do šaten. Hezkou akci na jeden dotek zakončil v těsné blízkosti Arrizabalagy Kevin-Prince Boateng - 1:0 pro domácí.

Bohužel někdejší hráč Tottenhamu, Milána nebo Schalke musel o přestávce střídat, na vině byly nejspíše zdravotní patálie. I bez něj se domácím dařilo a v 50. minutě přišel jejich druhý zásah. Momo pelášil sám na branku a svůj úprk proměnil v gól.

Las Palmas dál ovládalo hru a za chvíli pořádně protáhl Arrizabalagu Vieira. V 68. minutě v jasné tutovce nastřelil pouze tyčku Tana a hostující mužstvo stále žilo, stačilo jen vstřelit kontaktní gól. Vše ale bylo z jeho pohledu špatně, Aritz Aduriz uviděl po vehementních protestech zcela zbytečnou druhou žlutou kartu a svůj tým v klíčovém závěru oslabil.

Paradoxně až bez Adurize se hostím podařilo zaměstnat Varase, ba co více ho i překonat. Michel totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí odpískal penaltu. Raúl García si počínal naprosto zkušeně a snížil na rozdíl jediné trefy. Vzápětí měl na kopačce srovnání Elustondo, ale Varas předvedl fantastický zákrok! Athletic žil do poslední minuty, než předvedl krásný lob Vieira a pečetil výsledek.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
šolim

Blázen!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 1x Kevin-Prince Boateng - 2x Iňaki Williams

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele