8. kolo
16.10.2016 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Valencia CF 1:2

Souboj dvou celků bojující v tuhle chvíli o záchranu dopadl nakonec lépe pro fotbalisty Valencie, kteří po bídném vstupu do sezóny získali své třetí vítězství a vymanili se ze sestupového pásma. Gijón prohrál už popáté za sebou a na červené příčky zabředl naopak on. Mužem utkání se stal jednoznačně Mario Suárez, jehož dvě trefy zařídily konečný plný bodový úspěch.

Byla to povedená premiéra nového kouče Cesara Prandelliho, který k Los Che nastoupil začátkem října po odvolaném Paku Ayestaránovi. Jeho svěřenci mu dělali radost už od úvodních minut a celkem záhy se ujali vedení. Rodrigo z pravé strany posílal přihrávku do středu, Dani Parejo míč chytře přenechal Mariovi Suárezovi, jenž zamířil do protipohybu brankáře Ivána Cuéllara.

Domácí jako by sice nedosahovali takových kvalit, jakými disponoval jejich soupeř, na hřišti však byla vidět jejich touha po vyrovnání, kterého se dočkali čtyři minuty před přestávkou. Ismael López z levé strany poslal ostrý centr do šestnáctky, tam si naběhl v plné rychlosti Carlos Castro, který tvrdou hlavičkou překonal gólmana Diega Alvese.

Nicméně nerozhodný stav vydržel do 67. minuty. Pas Daniho Pareja na zadní tyči sklepl domácí záložník Sergio Álvarez hlavou nešťastně pouze k nohám protivníka Maria Suáreze, který z blízkosti pohodlně zakončil. Tři body mohl definitivně pojistit v 74. minutě Rodrigo, jenže naprosto selhal v koncovce a balón usměrnil hodně mimo chtěný prostor.

Sporting v poslední čtvrthodině zatlačil svého soka na jeho polovině, nakonec si však Netopýři dokázali poradit a stejně jako v posledních třech případech si odvezli z El Molinónu vítězství. Diego Alves musel být mezi třemi tyčemi na pozoru především v jednom případě, hlavičku Fernanda Amorebiety však zlikvidoval a obránce Ezequiel Garay mu navíc přispěchal včas na pomoc.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele