37. kolo
13.05.2017 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 0:1

Valencie navázala na vítězství z minulého kola proti Osasuně a triumfovala i tentokráte na půdě barcelonského Espanyolu v poměru 1:0. O jedinou trefu utkání se čtvrthodinu před koncem postaral levý bek José Luis Gayá a Los Che tak poskočili tabulkou na průběžnou jedenáctou příčku, zatímco Espanyol prohrál na vlastním stadionu potřetí za sebou a zůstává devátý.

Oba týmy již letošní ročník La Ligy pouze dohrávají bez napětí v boji o pohárové příčky, či naopak o záchranu. Tempo hry tedy chvílemi nemělo daleko k přátelskému utkání, přesto nebylo o šance nouze. V úvodní dvacetiminutovce dvakrát pokoušel štěstí Nani, ovšem jeho dalekonosnou ránu si pohlídal brankář López a hlavičku z nebezpečné pozice po perfektním Gayáově centru pro změnu portugalský reprezentant umístil vedle.

Příležitosti domácích k průlomu skóre v první půli pak byly ještě větší. Nejprve se zjevil před brankářem Domenechem osamocený Gérard Moreno, ale na poslední chvíli k útočníkovi Espanyolu stihl přiskočit Ezequiel Garay a Morenova následná rána tak postrádala patřičnou razanci. To Marc Navarro krátce před uplynutím půlhodiny hry se již mohl zlobit pouze sám na sebe, když táhlý centr na zadní tyč nedokázal při zakončení hlavou ukočírovat a zblízka ve vyložené šanci přestřelil. Jednadvacetiletý bek Espanyolu pak jen naštvaným kopem ozkoušel pevnost Domenechovy levé tyče.

Po změně stran se na výraznější akci čekalo až do pětasedmdesáté minuty, kdy aktivní Gayá převzal nanejvýš šikovně kolmý pas od Daniho Pareja a pohotovou křižnou ranou z mírného úhlu zaskočil i brankáře Lópeze. Na nepříznivý stav již hráči Espanyolu nedokázali nalézt odpověď, a tak si po výsledku 0:1 připisují již třetí domácí prohru za sebou, byť se na jejich obranu jednalo o vysoce obtížné zápasy s Barcelonou a Atlétikem Madrid.

V posledním kole sezony, které o nedělním odpoledni odehrají všechny týmy současně, čeká barcelonský klub výjezd do sestupující Granady, zatímco Valencii čeká na Mestalle náročný soupeř v podobě pátého Villarrealu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele