8. kolo
15.10.2016 18:30 CET
7 : 1
(2:1)

Reportáž

Carrascův hattrick nastartoval sedmigólovou kanonádu Atlétika

Zatímco loni Atlético Madrid pravidelně vítězilo jen těsným rozdílem, letos se mu pravidelně daří vyprovodit soupeře debaklem. Nyní se o tom přesvědčili hosté z Granady, kteří se sice díky krásné ráně Isaaca Cuency dostali do nečekaného vedení, jenže Simeoneho družina zareagovala kanonádou, na níž se z velké části podílel autor hattricku Yannick Carrasco. Belgického křídelníka ještě doplnili Nicolas Gaitán, Ángel Correa a Tiago, kteří se dohromady postarali o drtivý triumf 7:1.

V osmnácté minutě přitom byla dosavadní neporazitelnost madridského klubu v ohrožení, neboť někdejší barcelonský talent Cuenca napřáhl z hranice šestnáctky a utěšenou ránou pravačkou nachytal brankáře Oblaka v nedbalkách. Hned vzápětí málem Ezequiel Ponce přidal šokující druhý gól, avšak Stefan Savić na poslední chvíli stihl zaskočit za Diega Godína a celou šanci zneškodnil. Pak se již slova chopili domácí a až do konce zápasu jej ani nepustili.

Vyrovnání přišlo ve čtyřiatřicáté minutě, kdy chabá hlavička Antoina Griezmanna způsobil brankáři Ochoovi více potíží, než by měla, a vypadnuvší míč zvládl Yannick Carrasco procpat houštinou těl až do sítě. Tentýž hráč pak dokonal obrat ještě do přestávky díky přihrávce Correy a přesnému zakončení, jemuž pomohla na cestě do brány i drobná teč.

Po hodině hry již Atlético srovnalo jakékoli granadské naděje na bodový zisk se zemí dvěma slepenými góly. Nejprve po dobré práci Griezmanna dokonal hattrick nezastavitelný Carrasco a sotva dvě minuty nato se hned svým prvním dotykem s míčem prosadil i střídající Gaitán, jemuž uvolnil místo na trávníku Kevin Gameiro. Letní posila z lisabonské Benfiky stála bez správný čas na správném místě a dorazila do odkryté brány střelu Correy.

Devět minut před koncem si pak Gaitán přízemní ranou neodpustil ještě jednu trefu do černého a na průběžných 6:1 vzápětí upravoval Ángel Correa, jenž sebral míč Rubénu Vezovi a kroucenou ranou obstřelil bezmocného Ochou. Třešničku na dortu v podobě úpravy skóre na konečných 7:1 přidal v sedmaosmdesáté minutě Tiago, jemuž připravil palebnou pozici Carrasco a zkušený pětatřicetiletý středopolař prudkou ranou levačkou nabídnutou příležitostí nepohrdl. Atlético tak nadále vede La Ligu s dechberoucím skóre 21:3 před Realem Madrid, který se těší témuž bodovému zisku osmnácti bodů.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele