10. kolo
30.10.2016 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - CA Osasuna 1:1

Lokální baskické derby mezi Athleticem a Osasunou nakonec vítěze nepoznalo. Přestože měli první jmenovaní místy drtivou převahu a celkem si za zápas připsali sedmdesátiprocentní držení míče či celých osmnáct střel, ujala se pouze jediná. Jejím autorem byl Raúl García, jenž však v osmadvacáté minutě pouze vyrovnával na průběžných 1:1, neboť pět minut předtím otevřel skóre Oriol Riera. Na víc se již domácí nezmohli a musí se tak spokojit se sedmým místem v tabulce, zatímco Osasuna zůstává předposlední.

Hosté za sebou v La Lize mají už jen trápící se Granadu a chuť vítězství ochutnali za uplynulých deset kol pouze jedinkrát. Do zápasu na stadionu San Mamés však osasunští vstoupili způsobem, který jejich ligové postavení ani zdaleka neodrážel, a aktivní Riera přinutil v úvodu brankáře Gorku Iraizoze ke dvěma solidním zákrokům. A jelikož se Athletic z těchto šancí nepoučil, na třetí pokus už byl forvard Osasuny úspěšný, když hlavou uklidil do sítě centr Roberta Torrese.

Vedení hostí ovšem mělo jepičí život. Garcíovo vyrovnání přišlo rovněž ze vzduchu, přičemž o asistenci se postaral centrující Sabin Merino. Hostům z Pamplony záhy na výkonu nepřidalo ani zranění Didiera Digarda, a když Sergio León poslal svou ránu mimo tři tyče, začali se ke slovu čím dál více dostávat domácí. Ani po změně stran se ale Athleticu nedařilo docílit kýženého obratu, neboť Garcíovu střelu zablokovala pozorná obrana a střídající Aritz Aduriz si zase vylámal zuby na brankáři Nauzetu Pérezovi, jenž si pohlídal jeho nebezpečnou hlavičku k pravé tyči.

S blížícím se závěrem se již hrálo takřka jen na jednu branku, jenže Aymeric Laporte, Iňaki Williams i Mikel San José se svými pokusy neuspěli a stejně si jako poslední v pořadí počínal i Mikel Rico, jehož střela proletěla těsně vedle. Utkání tak k nespokojenosti domácích skončilo remízou 1:1, která sice Osasunu nevymaní ze sestupového pásma, ovšem ke zvýšení sebevědomí poslouží zcela bezpochyby.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Pospovič

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele