11. kolo
06.11.2015 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Real Sociedad 2:0

Působení Davida Moyese na lavičce Realu Sociedad se nezadržitelně chýlí ke konci. Celek ze San Sebastiánu totiž nezvládl ani zápas proti Las Palmas a na hřišti ligového nováčka prohrál v poměru 2:0. Oba týmy nyní mají shodně po devíti bodech a zůstávají namočeny do záchranářských bojů.

O góly klubu z Kanárských ostrovů se postarali Jonathan Viera se Sergiem Araujem. První jmenovaný poslal Las Palmas do vedení již v sedmadvacáté minutě a mizerný výkon Moyesových svěřenců podtrhl šest minut po změně stran z rychlého protiútoku Araujo. Pro skotského manažera přitom byla situace v klubu napjatá k prasknutí ještě před zápasem - po deseti kolech se ambiciózní Baskové nacházeli jedinou příčku a dva body od zóny sestupu bez jediného domácího vítězství v celé sezoně...

Domácí na tom nebyli o nic lépe než jejich strádající soupeř, neboť do zápasu vstupovali ze samého dna ligové tabulky. Přesto po nevýrazném úvodu utkání skóroval jako první, když Viera využil hlavičkového sklepnutí Vicenteho Gómeze a napálil míč nekompromisně za záda brankáře Rulliho. Sociedad si první vážnější příležitost k vyrovnání zvládl vypracovat až po změně stran, avšak Asier Illarramendi, navrátilec z Realu Madrid, v jednapadesáté minutě svou šanci nevyužil a Las Palmas posléze nekompromisně trestalo.

Asistentem druhé branky večera byl znovu Vicente Gómez, když umně přihrál Araujovi, jenž celou pohlednou akci do otevřené obrany hostí zakončil s ledovým klidem na 2:0. O možné zdramatizování zápasu se v závěru mohl postarat střídající Sergio Canales, jenže nejprve záložníka Sociedadu vychytal brankář Varas a pak v samotném závěru skončila další Canalesova rána na břevně branky domácích. Davidu Moyesovi tak nebylo přáno ani snížit a Sociedad se z Kanárských ostrovů poroučí s mizernou dvoubrankovou prohrou.

Šanci na reparát a nakopnutí sezony dostanou hráči Sociedadu po reprezentační přestávce doma proti ambiciózní Seville, zatímco Las Palmas se pokusí prodloužit vítěznou sérii úspěšným výjezdem do Valencie na horkou půdu stadionu Mestalla.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 popř. 1:1

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
RS

1:4

Spis bych 3:1, at uz DM tahne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele