15. kolo
12.12.2015 22:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Real Betis 1:0

Jediná branka Williana Josého dnes rozhodla zápas mezi Las Palmas a Realem Betis. Výhra domácích se urodila až v poslední minutě nastavení a díky ní se Las Palmas odrazilo ode dna tabulky. Betis je po smolné porážce na jedenáctém místě, nováček z Kanárských ostrovů okupuje osmnáctou pozici.

Las Palmas nutně potřebovalo bodovat a šlapalo do pedálů od první minuty zápasu. Už ve 4. minutě bylo před gólmanem Betisu Adánem pořádně rušno, když do vápna hostů vniknul Araujo a následnou střelu Viery musel dobrým zákrokem likvidovat Adán. Jen o tři minuty později měli domácí další šanci. To z levé strany pálil Araujo a míč jen těsně proletěl okolo brány Sevillských.

Betis byl ve výrazné defenzívě a v 16. minutě musel čelit dalšímu nebezpečí. Araujo dostal dobrou přihrávku do velkého vápna od Tany a jeho jedovatá střela opět jen těsně minula svatyni hostů. V další fázi hry už Betis vyrovnal hru a měl i příležitosti ke skórování. V 36. minutě hlavičkoval Rubén Castro těsně nad. Ani z dalších akci už se gól nezrodila do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se na hřišti výrazně přitvrdilo a více než pohledné akce sledovali diváci na Estadio Gran Canaria úpornou bitvu plnou nedovolených zákroků. Zejména domácí nedarovali svému soupeři ani metr prostoru navíc a vzrušujících momentů proto ubylo. Věrní fanoušci Las Palmas ale mohli přeci jen ze stadionu odcházet s nadšením. V poslední minutě tříminutového nastavení si totiž střídající žolík Willian José hezky zpracoval přihrávku Viery a z okolí penaltového puntíku přízemní střelou rozhodl o osudu utkání - 1:0! Pro čtyřiadvacetiletého Brazilce to byla vůbec premiérová branka v Primera División a pro něj o to příjemnější, že pomohla Las Palmas ve složité fázi sezóny.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele