17. kolo
30.12.2015 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Granada CF 4:1

Las Palmas zvládlo důležitý záchranářský souboj s Granadou a po hladké výhře v poměru 4:1 se vymanilo ze sestupového pásma, kam naopak spadli hosté. Domácí fotbalisté vyhráli první půli díky góly Tany a po změně stran přidal důležitou druhou trefu Araujo. Naděje hostů po brance Peñarandy vzaly za své v 80. minutě, kdy proměnil penaltu Viera a v samotném závěru si ještě po vyloučení Biraghiho vstřelil vlastní gól hostující Lombán.

Zpočátku zápas nesliboval žádné gólové hody, spíše tuhý boj o přežití. První dobrou příležitost měli v 17. minutě hosté, když se k technické střele z poza vápna odhodlal Méndez, strážce domácí svatyně Varas ale byl na místě. Domácí udeřili z prakticky první velké šance v 32. minutě. Viera zatáhl míč do vápna a přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího Tanu. Tomu sice rána příliš nesedla, po teči beků Granady si ale míč přeci jen našel cestu za záda zkoprnělého Fernándeze - 1:0!

Domácí fotbalisty sužoval zranění. Už ve 27. minutě skončil zápas pro Hernána a v 38. minutě se musel ze hřiště poroučet Willian José. Po zbytek zápasu se tak musel domácí kouč Setién spokojit jen s jednou náhradou. Ani tak ale Las Palmas Granadu do konce prvního dějství k ničemu nepustilo. Po přestávce navíc domácí fotbalisté zdvojnásobili své vedení. Po bleskové akci z 50. minuty se po dalším dobrém pasu Viery dostal až před gólmana Fernándeze střídající Araújo, jenž míč pohodlně posunul do odkryté branky - 2:0!

Polevení domácích v koncentraci po vstřelené brance využil zanedlouho hráči Granady. Běžela 56. minuta, když se po obrovské hrubce v obraně žlutomodrých se dostal zadarmo k míči Rochina, jenž vyslal na zteč Peñarandu. Útočník hostů si před Varasem počínal jako opravdový mazák a střelou mezi nohy domácímu gólmanovi snížil na 2:1! Asi nejvíce kontroverzní moment zápasu přišel v 74. minutě. Rochina tentokrát vybídl ke skórování Folquiera, jenže toho ve vápně nevybíravě srazil García, ale píšťalka sudího Latreho zůstala němá.

Naopak v 78. minutě se penalta pískala, když vzduchem ve vápně Granady učebnicově zaplachtil Mubarak Wakaso. Hlavní sudí sáhl i k žlutému trestu pro Roberta Ibáñeze a následný pokutový kop proměnil bez problémů Viera - 3:1! Frustrace hostů byla v poslední desetiminutovce oprávněná a kvůli neudržení nervů na uzdě dostal v 86. minutě druhou žlutou kartu levý bek Granady Biraghi.

Oslabení hosté už nedokázali klást odpor a v druhé minutě nastavení korunoval neúspěšný večer hostujícího celku vlastním gólem Lombán, na jehož nešťastnou hlavičku při centru Araúja už nemohl gólman Fernández reagovat - 4:1!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřit bookmakerum se nevyplácí- tip neprohra favorita.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele