35. kolo
22.04.2016 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Espanyol Barcelona 4:0

Las Palmas uzavírá svou nováčkovskou sezonu ve velkém stylu. Ostrované v posledních týdnech sbírají jedno vítězství za druhým (čtvrté z posledních šesti kol, abychom byli přesní) a nyní jejich výtečné rozpoložení odskákal barcelonský Espanyol, který si odváží potupný debakl 4:0.

O jedinou branku první půle se na jejím samém konci postaral někdejší křídelník Liverpoolu Nabil El Zhar, jehož po změně stran doplnilo postupně trio Jonathan Viera, Pedro Bigas a Wakaso Mubarak. Las Palmas se tak již přinejmenším dočasně posunulo na výtečnou osmou příčku, tedy jen těsně pod pohárové umístění. Patnáctý Espanyol naopak se sedmatřiceti body na kontě zůstává tři kola před koncem stále v mírném sestupovém ohrožení.

Marocký reprezentant El Zhar protrhl bezbrankový stav povedenou přízemní ranou z ostrého úhlu v nastavení úvodního poločasu, který byl do té doby značně vyrovnaný. V druhé půli si jako první pořádný střelecký pokus připsal domácí Willian José, ale se svou dalekonosnou ranou si na brankáře Arlauskise nepřišel. Nedlouho nato už ale skóroval Viera, jenž v devětačtyřicáté minutě podpořil svou gólovou přihrávku na El Zharovu trefu vlastním přesným zakončením na 2:0 pro domácí.

I v třetím gólu večera měl aktivní Viera prsty, když rozehrál přímý kop přesně na hlavu nabíhajícího Bigase, pro nějž už nebyl větší problém uklidit míč do sítě. Čtvrthodinu před koncem pak uzavřel drtivé vítězství Las Palmas na konečných 4:0 Mubarak Wakaso, jemuž po nedůrazně odvráceném rohovém kopu dobře sedla rána pod břevno. V samém závěru ještě mohl alespoň kosmeticky upravit skóre hostující Hernán Pérez, jenže jeho pokus nakonec pouze prosvištěl pár decimetrů vedle.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele