24. kolo
12.02.2016 20:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Rayo Vallecano 2:2

Přímý záchranářský souboj mezi Gijónem a Vallecanos vítěze nenašel. Domácím vyšel první poločas, který o gól vyhráli, ve druhé půli ovšem hosté přidali a na konci zápasu sahali po výhře. Nakonec zápas skončil 2:2, což obě mužstva po tyřiadvacátém kole nejspíš uchrání před pádem do sestupového pásma.

Domácím výborně vyšel vstup do zápasu. Hned v 5. minutě se totiž měnilo skóre. Dlouhý nákop od domácího brankáře si chtěl hluboko na své polovině zpracovat hostující bek Quini. Ten se ale vůbec nerozhlédl a před brankou tak nepovedenou zpětnou přihrávkou našel jen zcela nekrytého Guerrera. Domácího forvard určitě nedal v kariéře mnoho snadnějších branek, když před bezmocným gólmanem poslal míč bez problémů k tyči - 1:0!

Z domácích tak spadla nervozita a byli v první půli lepším týmem. Podle očekávání ale takticky svázaný souboj mnoho šancí nenabízel . Vzrušení tedy přišlo až krátce před poločasovou přestávkou. Nejprvě se ocitl v dobré příležitosti domácí Carmona, jenž ale nyvzužil dobrý míč za obranu a místo toho pálil vysoko nad. Spálené šance mohli domácí litovat hned o dvě minuty později, kdy se Madridským povedl rychlý brejk. Na jeho konci stál po dlouhém sprintu a obětavém pasu Hernándeze venezuelský útočník Nicolás Fedor, který zcela nehlídán překonal Cuéllara - 1:1!

Poslední slovo v prvním dějství ale peci jen patřilo Sportingu. Běžel už nastaveý čas a domácí si vzali vedení nazpět. Rayo opět dostaly do kolen valstní chyby a jejich další hrubku v rozehrávce využil Jony, který poté skvělou přihrávkou vysunul Haliloviče. Vycházející hvězda chorvatského fotbalu tak mohla vsítit svoji třetí branku v sezóně - 2:1!

Po přestávce hosté vrazně přidali, ale i přes množství vypracovaných šancí končily míče jen mimo nebo v náručí Cuéllara. Ten se ovšem nevyvaroval hrubé chyby v 59. minutě, když neodhadl vysoký centr na zadní tyč, míč podběhl a nechal tak Jozabeda Sáncheze pohodlně skórovat do odkryté sítě - 2:2! Rayo hraje v poslení době dobrý fotbal a na El Molinónu dnes klidně mohlo vyhrát. Pokusy Embraby v 80. a Trashorrase v 92. minutě ale skončily pouze na brankové konstrukci. Oba celky si tak rozdělily bod za remízu 2:2.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

2,27-3,43-3,03. Favorit nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele