18. kolo
04.01.2016 20:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Getafe CF 1:2

Getafe potvrdilo vzestup formy a v pondělní dohrávce vykradlo stadion Gijónu. Výhru 2:1 zajistily Madridským slepené trefy Caly a Pabla Sarabii. Sporting neudržel vedení z první půle a po nepřesvědčivém výkonu z druhého dějství odchází z utkání bez bodu. Getafe poskočilo na třináctou pozici, Gijón se drží v sestupovém pásmu na osmnáctém místě.

Domácím se povedl vstup do utkání a už v 10. minutě se dostali k prvnímu vážnějšímu ohrožení hostující svatyně. Z levé strany poslal Lago centr do vápna Getafe a Sanabria zkoušel štěstí z hodně velké blízkosti. Skvělý Guaita ale předvedl výborný zákrok. O šest minut už se ale domácí prosadit dokázali. Gólová akce začala opět na levé straně, kde se Guerrero brilantně dostal přes hostujícího obránce a naservíroval míč přesně na nohu Sanabrii. Paraguayský útočník už měl relativně lehkou práci a bez problému doklepl míč do sítě - 1:0!

Sporting byl v této fázi zápasu jasně lepší a mohl později litovat, že své vedení nenavýšil. Ve 24. minutě k tomu měli domácí hodně blízko, když Mascarell zahrával zajímavou standardku a míč se dostal k Espinosovi. Jeho pohotový pokus ale gólman Guaita dokázal zpacifikovat. Poslední velkou možností domácích v první půli byla dělovka aktivního Sanabrii, jenž napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a přestřelil branku hostů jen o několik decimetrů.

Po změně stran Getafe výrazně přidalo a začalo domácí přehrávat. V 58. minutě si Madridští dokonce vynutili pokutový kop, když bývalý hráč Gijónu Stefan Ščepovič upadl ve vápně po souboji s Merém a sudí Estrada nařídil penaltu. K té se postavil zkušený záložník Pedro León, ale jeho střela se jen odrazila od tyče mimo nebezpečný prostor! Getafe však nepolevovalo a v 65. minutě vyslal nebezpečný centr do vápna Gijónu Víctor, nicméně gólman Cuéllar si celou situaci pohlídal.

Zlomové okamžiky utkání přišly zhruba dvacet minut před koncem zápasu. V 69. minutě zahrávali hosté nebezpečný přímý kop, jehož se ujal Sarabia. Ten míč posadil přesně na kopačku nehlídaného Juana Caly a Cuéllar už neměl šanci zareagovat - 1:1! Gijón neudržel po obdržené brance koncentraci a hned z dalšího útoku musel domácí gólman lovit míč ze sítě podruhé. Vysoký nákop za obránce si hezky zpracoval Ščepovič, jenž míč posunul na Sarabiu, a ten krásně zakončil pod padajícím Cuéllarem - 1:2! Na tyto dva direkty už Sporting nedokázal zareagovat a Madridští tak dotáhli důležité utkání o záchranu do vítězného konce.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (popř. 1:1) 02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele