26. kolo
27.02.2016 18:15 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Espanyol Barcelona 2:4

Ještě před několika týdny se zdálo, že žhavým kandidátem na sestup bude barcelonský Espanyol. Výhry nad Deportivem la Coruňa a nyní i na půdě Sportingu Gijón však katalánský celek posunuly zpět vstříc záchraně s příjemným čtyřbodovým náskokem na osmnácté místo, které okupuje právě poražený Gijón.

Dvě ligové výhry za sebou si Espanyol připisuje poprvé od září loňského roku a hodí se dodat, že šlo o prvenství značně odlišná. Zatímco s Deportivem šlo o těsný a vydřený výsledek 1:0, na hřišti Sportingu se hosté odvázali a triumfovali vysoko 4:2.

V devatenácté minutě sice poslal domácí do vedení Carlos Castro, jenže Burgui fantastickou individuální akcí srovnal ještě do přestávky. Po změně stran pak dvakrát v krátkém rozmezí deseti minut udeřil Gerard Moreno, na což znovu zareagoval Castro svým druhým zásahem odpoledne, avšak o poklidný závěr z pohledu hostí se postaral Luis Hernández, jenž si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Sporting kromě mizerné obrany doplatil také na nedisciplinovanost, neboť střídající Nacho Cases ostrým zákrokem zajel do křídelníka Marca Asensia a zaslouženě putoval s červenou kartou ze hřiště ani ne deset minut po svém nástupu. Espanyol tak na hřišti soupeře zvítězil vůbec poprvé od října a jeho kouč Constantin Galca se tak rázem ocitá v daleko příjemnější situaci. Ještě před dvěma týdny přitom rumunský kouč čelil děsivé bilanci jediného vítězství v prvních deseti zápasech na lavičce Espanyolu, kde nahradil Sergia Gonzáleze.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele