14. kolo
06.12.2015 12:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - SD Eibar 2:1

Gól Imanola Agirretxeho v samotném závěru utkání rozhodl o výhře domácího Realu Sociedad nad Eibarem v poměru. Regionální derby začali lépe hosté, ale vedení po brance Bastóna rychle ztratili. Fotbalisté San Sebastianu zvítězili na domácím hřišti podruhé v řadě a vzdalují se sestupovému pásmu, Eibar zůstane v klidném středu tabulky.

Eibaru skvěle vyšel vstup do zápasu. Hned ve 3. minutě si to namířil na domácí svatyni Keko a jeho prudkou střelu musel gólman Rulli reflexivně vyrážet nad břevno. Hned minutu nato už ale musel domácí brankář kapitulovat. Útok hostů po pravé straně vyústil v centr Enriche, jenž přesně našel nabíhajícího Borju Bastóna. Třiadvacetiletý útočník se šikovně natlačil před obránce a propasíroval míč až za záda Rulliho - 0:1!

Domácí přispěchali s odpovědí velmi brzy. Psala se teprve 10. minuta a na stadionu Anoeta se podruhé měnilo skóre. Canales vyslal z levé strany prudký centr do ohně před Riesgem, míč neobratně odvrátil obránce Eibaru přesně na kopačku Imanola Agirretxeho a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1! Atraktivní zápas pokračoval akcemi na obou stranách, ale postupem času začali modrobílí dominovat. Byli to ale paradoxně hosté, kdo se v závěru prvního dějství dostal k ohrožení branky. Keko obdržel ve vápně Realu pěkný centr z levé strany, zradilo jej však zpracování a obránci San Sebastianu mu vyloženou příležitost stačili překazit.

Domácí byli ve druhé půli výrazně nebezpečnější. Už v 54. minutě Vela bravurně prošel přes Capu a jeho přihrávka našla ve vápně Eibaru Agirretxeho. Střelec prvního gólu domácích ale trestuhodně netrefil branku! Domácí šli za vítězstvím a ani dobrá obranná práce nakonec Eibaru na bod nestačila. Real se dostal do náporu v poslední desetiminutovce a na jejím konci přeci jen dotlačil míč do sítě. Lehký centr z poza vápna přizvedl jeden z obránců Eibaru, padající míč ještě posunul Bruma k volnému Agirretxemu, jenž poslal míč bez milosti do odkryté branky - 2:1!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele