10. kolo
31.10.2015 22:05 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad - Celta Vigo 2:3

Celta Vigo je jednoduše k nezastavení. Galicijský celek sice výjimečně narazil v minulém kole proti Realu Madrid, ovšem favoritovi tehdy podlehl až po heroickém výkonu a stejně se musel vypořádat i s nepříznivým vývojem v sobotním zápase s Realem Sociedad. Dvakrát Celta prohrávala, dvakrát zase srovnala a v samotném závěru jí vystřelil cenné vítězství Pablo Hernández.

Ani dva góly Imanola Agirretxeho tak nestačily k tomu, aby si David Moyes připsal bodový zisk a se svým Sociedadem se odpoutal ze spodní části tabulky velmi blízké sestupovým vodám. Celta naopak díky trefám Iaga Aspase a oné rozhodující z kopačky Hernándeze přeskočila Villarreal s Atléticem Madrid a nadále se drží na třetím místě s odstupem tří bodů od vedoucího dua Real Madrid, Barcelona.

Diváci na stadionu Anoeta si na první gól museli počkat jen do jedenácté minuty. Domácí Imanol Agirretxe si naskočil na přesný centr Zurutuzy a s domácími to v tu chvíli vypadalo slibně. Iago Aspas však vyrovnal jen šest minut nato, když se dobře zorientoval v pokutovém území a zblízka míč zasunul do sítě. Přesto Sociedad ještě do poločasu strhnul vedení znovu na svou stranu. Berchicheho pas totiž znovu přetavil v gólovou střelu Agirretxe, jenž se snad jako jediný z celého Moyesova týmu těší výjimečné formě.

Po změně stran však Celta přepnula na vyšší obrátky a v šestapadesáté minutě se zaslouženě dopracovala k druhému vyrovnání. Střelcem branky se stal opět ztracený syn Aspas, jenž po svém návratu z Liverpoolu a Sevilly ve Vigu znovu naplno září. Navzdory své subtilní nevysoké postavě se španělský útočník dostal k zakončení hlavou po Wassově centru a na výsledkové tabuli svítil stav 2:2.

Když pak González s Berchichem zahodili nadějné příležitosti poslat domácí ještě jednou do vedení, mířil zápas ke svému konci a dělbě bodů. Minutu před vypršením základní hrací doby však Hernández vyslal na branku Sociedadu perfektní halfvolej a brankář Rulli musel bezmocně lovit míč ze sítě potřetí.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
RS

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
santini

ale ale ale... krásne Celta...

Reagovat
RS

To uz snad bude definitivni konec DM

Posledni 2 roky mame uplne stejny pribeh zacatku sezony. Hrajeme na nahodu, zadnej system.

Vcetne rprirav jsme nedali gol asi v 7 zapasech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele