37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavující Fran Beltrán a Anastasios Douvikas (© AFP)

Celta Vigo vzala osud do vlastních rukou, velký den norských střelců zvýraznil Larsen

Jistě sestupující Granada prohrála ve 37. kole LaLigy na vlastním hřišti se Celtou Vigo 1:2. Záchranu neměli před utkáním matematicky jistou ani hosté, ale ačkoliv je k ní mohla dovést souhra výsledků konkurentů, dobrým výkonem ze druhé půle si ji nakonec zajistili sami. Velký podíl na tom měl norský útočník Jörgen Strand Larsen, jenž v rozmezí 61. a 63. minuty zaznamenal gól a asistenci. Na dálku tak jako by vycítil galapředstavení svého krajana Alexandera Sörlotha, který v souběžně hraném utkání čtyřikrát skóroval do sítě Realu Madrid.

Granada chtěla po třech porážkách v řadě obveselit fanoušky alespoň dobrým výkonem. Andalusany ovšem nečekal jednoduchý souboj, jelikož Celtu Vigo porazili od roku 2013 pouze jedenkrát, soupeř se navíc v minulém kole radoval z cenné výhry nad Bilbaem. Bleděmodří měli taktéž o motivaci postaráno, jelikož by se v případě vítězství definitivně vyhnuli hrozbě už i tak málo pravděpodobného sestupu.

Tým z města pod Alhambrou vstoupil do utkání lépe a už v první desetiminutovce musel Vicente Guaita vytasit fantastický zákrok, když reflexivně vyrazil hlavičku Lucase Boyého, která mířila pod břevno a měla i potřebnou razanci. Stejný hráč hýřil aktivitou i nadále. Krátce před odehranou půlhodinou se jako had obtočil kolem obránce a pohotově vypálil. V tomto případě však střele scházela přesnost. Na druhé straně se Marc Martínez zapotil až při pokusu Lucy de la Torreho, když musel pohotově vykopávat jeho přízemní ránu. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Krátce po návratu na hrací plochu zkoušel hostující Iago Aspas přehodit lobem z velké dálky 34letého Martíneze, ten však prokázal zkušenosti a míč po důsledné kontrole nechal spadnout na horní síť. V 61. minutě pak předvedl krásnou narážečku Hugo Sotelo, po níž se mu otevřel volný prostor na přízemní centr, kterým našel ve stoprocentní příležitosti Larsena, jenž se zblízka nemýlil. Urostlý Nor se krátce poté převtělil do role nahrávače, když nabil na gól Jonathanu Bambovi. Domácí sice v samotném závěru snížili zásluhou dorážky Bruna Méndeze, srovnání stavu se však již nedočkali, jelikož Antonio Puertas napálil v sedmé minutě nastavení z pokutového kop břevno.

Granada tak při loučení se španělskou elitou v posledním domácím utkání padla. O bodový zisk zabojuje 25. května na stadionu Girony, Celta Vigo ve stejný den přivítá Valencii.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele