8. kolo
18.10.2015 18:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Getafe CF - UD Las Palmas 4:0

Getafe smetlo Las Palmas 4:0 a nakročilo do klidného středu tabulky. O domácí výhru se postarali Rodríguez, Sarabía a dvě přesné trefy přidal v závěru Stefan Šćepović. Nováčkovi soutěže těžce nevyšel úvod a závěr zápasu a navíc hráli hosté posledních deset minut v oslabení.

Getafe mělo snový vstup do utkání. Hned ve 3. minutě chybovala hostující obrana, Vázquez našel na zadní tyči zcela volného Víctora Rodrígueze, jenž bez váhání zasunul míč do odkryté branky - 1:0! Hráči Las Palmas byli snad myšlenkami ještě v šatně, neboť o čtyři minuty později inkasovali podruhé. Tentokrát defenzivní linie Los Amarillos úplně zapomněla na Pabla Sarabíu, jenž po centru Leóna z pravé strany zamířil hlavou neomylně pod břevno - 2:0!

Hostující kouč Paco Herrera tak mohl celou taktickou přípravu hodit do koše a hosté se museli hnát za snížením. Do mnoha příležitostí se ale nedostali a dalekonosná rána Culia ve 29. minutě jen ilustrovala bezradnost celku z Kanárský ostrovů. Jejich platonický tlak před přestávkou pak rovněž nevyústil v ohrožení Guaitovy brány.

Getafe začalo po přestávce znova diktovat hru a dostalo se i k ohrožení branky svého soupeře. V 56. minutě pálil z vápna ostře Vázquez, gólman Varas však míč s problémy vyrazil do bezpečí. V 75. minutě se znova osmělili Herrerovi svěřenci, když vyzkoušel pozornost brankáře Guaity Viera. Celá akce však skončila jen rohovým kopem. Šance Los Amarillos na zvrat rapidně klesly v 80. minutě. Culio ostře zajel u postranní čáry do Sarabíi a sudí Borbalan ukázal relativně přísnou červenou kartu.

Poté už hosté ztratili jakékoli naděje na obrat. Naopak střídající Šćepović dokonal v samotném závěru nepovedený večer Las Palmas, když dvěma slepenými brankami zvýšil na konečný čtyřgólový rozdíl. Srbský fotbalista, jenž je v madridském klubu na hostování z Celticu Glasgow, nejprve v 85. minutě vyplaval na zadní tyči zcela osamocen po pasu Gómeze a posunul míč do zívající branky - 3:0! V nastavení pak se štěstím proklouzl mezi dvojicí obránců a z bezprostřední blízkosti propálil Varase - 4:0!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele