6. kolo
26.09.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - UD Las Palmas 2:1

Barcelona udolala hosty z Kanárských ostrovů 2:1 a díky ztrátě Realu se opět dostala před svého úhlavního soupeře. Dvakrát se dnes trefil Luis Suárez, v závěru pak už pouze korigoval skóre Jonathan Viera. Tři body proti nováčkovi soutěže přišly Blaugranas hodně draho, obhájci trofeje totiž přišli o svou největší hvězdu Lionela Messiho.

Argentinský forvard byl vidět opět od prvních minut a stejně jako na jeho spoluhráčích i na něm byla vidět snaha odčinit nepovedené utkání z minulého kola. Už ve 3. minutě se Messi prosmýknul do vápna Las Palmas a vyslal na gólmana Varase nebezpečnou ránu, kterou hostující gólman vyrazil jen k dorážejícímu Suárezovi. Ten však také ztroskotal na hbitém brankáři. Čáru přes rozpočet udělal v 10. minutě Messimu střet s Pablo Bigasem, jenž domácímu kapitánovi ve snaze zabránit střele nešťastně přišlápl nohu. Messi si při zákroku natrhl postranní kolenní vaz a bude Barceloně chybět minimálně sedm týdnů. Další pohroma mohla přijít pro domácí hned ve 21. minutě, přízemní střelu Arujy ale ter Stegen dokázal zkrotit.

Domácí se dostali do vedení i bez Messiho a to ve 25. minutě. Na pravé straně vymyslel přesný centr do vápna Sergi Roberto a nabíhající Suárez hlavou poprvé překonal gólmana Varase - 1:0! Barcelona šla do vedení zaslouženě, Blaugranas měli velkou převahu na míči a vytvářeli si i další příležitosti. Ve 33. minutě však šla Neymarova střela po Suárezově centru mimo tři tyče. Na druhé straně mohl udeřit Viera a ter Stegen musel vytáhnout bravurní zákrok, aby míč alespoň vyrazil na rohový kop. Hosté nabírali sebevědomí a v závěru mohli proměnit nadějný rychlý protiútok. Viera však mířil příliš vysoko.

Domácí přidali důležitý druhý gól krátce po změně stran. Psala se 54. minuta, když na pravé straně zrychlil hru náhradník za Messiho Munir, jenž následně předložil míč volnému Suárezovi a ten bez problémů zvýšil na 2:0! Barca kráčela za vítězstvím a do závěru si mohl přinést luxusní třígólový náskok. To by však musel v 67. minutě Neymar proměnit nařízenou penaltu po ruce Alcaraze. Místo toho brazilský útočník zamířil nad!

Další velkou možnost zvýšit brankový rozdíl měli Enriqueho svěřenci v 75. minutě. Po skvělé narážečce však Suárez odmítl hattrick a poslal balón jen do míst, kde číhal připravený Varas. Las Palmas přežilo další kritický moment hned o čtyři minuty později, když nabíhajícímu Neymarovi odpálil míč od nohou gólman Varas a následnou dorážku vykryl jeden z obránců. A do třetice se Varas skvěle prezentoval proti tvrdé střele Mascherana v 82. minutě, díky dobrému zákroku třiatřicetiletého rodáka ze Sevilly se ale kopal pouze rohový kop.

Závěr tak byl ještě pro domácí docela dramatický, neboť v 88. minutě snížil na rozdíl jediné branky Jonathan Viera. Ten při střele z hranice pokutového území otřel míč o nohu Piquého a balón se nakonec dokutálel až za zkoprnělého ter Stegena - 2:1! Na víc se už ale hosté nevzmohli a Barca může slavit tři body. Vzhledem k opět velkému počtu neproměněných šancí a zranění Messiho by ale domácí borci na zápas nejspíš chtěli velmi brzy zapomenout.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (12)

Přidat komentář
valloire

4-4 Messi 4 (3 pen.)

Reagovat
smazaný uživatel

počkej, v jakým vesmíru promění Messi 3 penalty?

Reagovat
valloire

já mu věřím, takže tady v tom

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nářez 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

ter stegen-alves,pique,bartra,alba-rakitic,mascherano,sergi-messi,suarez,neymar

Reagovat
smazaný uživatel

nevi nekdo z vas kde to budou davat (omlouvam se za gramatiku pisu na ps3) ?

Reagovat
smazaný uživatel

V A L L O I R E P L S

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele