6. kolo
27.09.2015 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Espanyol Barcelona 3:0

Deportivo si s lehkostí poradilo s Espanyolem Barcelona a po výhře 3:0 se posouvá na skvělé šesté místo. Domácí výhru načal vlastní gól Gonzáleze a dvě branky pak přidal Lucas. Fotbalisté La Coruni předvedli dominantní výkon a po zásluze vyhráli. Hosté dohrávali bez vyloučeného Diopa.

Neslavný výsledek se pro dnes velmi slabé hosty začal rodit zanedlouho po úvodním hvizdu. Ve 14. minutě zahrávali domácí po faulu Asenja nebezpečnou standardku, jejíž exekuci si vzal na starost Fajr. Vysoký míč se snesl přesně na hlavu Álvara Gonzáleze, který míč nešťastně srazil do vlastní branky - 1:0!

Deportivo mělo i množství dalších příležitostí a do zaslouženého dvoubrankového vedení se domácí dostali ve 28. minutě. Alberto vybídl ke sprintu do šestnáctky Lucase, ten míč s velkým přehledem zpracoval a nekompromisně zakončil přes špatně postaveného gólmana Lópeze - 2:0! Hosté byli směrem dopředu bezradní a navíc se dopouštěli i velmi ostrých faulů, jeden takový předvedl ve 33. minutě Diop, který nevybíravě srazil k zemi Péreze a mohl být rád, že nešel do šaten rovnou už v první půli.

Největší šance hostů v prvním poločase přišla ve 41. minutě. Diop se ukázal v lepším světle, když napálil míč z velké dálky na domácí branku a odražený míč se do sítě snažili dostat nabíhající útočníci. Lopo ale míč na poslední chvíli odpálil do bezpečí. Deportivu vyšel i začátek druhého dějství. Hned ve 47. minutě našel Borges přesně narýsovaným pasem za obranu nabíhajícího Lucase, který neztratil nervy a znova uspěl proti vyběhnutému Lópezovi - 3:0!

O vítězi zápasu už nemohlo být pochyb a hosté jakoby už neměli morální sílu na zvrat. Deportivo se naopak rozehrálo k jednomu z nejlepších výkonů v dosavadním průběhu sezóny a jasně svého soupeře přehrávalo. Velkou příležitost ke skórování zahodil v 64. minutě domácí Oriol Riera, který ve vápně Espanyolu převzal odražený míč, ale vystřelil vysoko nad.

Hostům tekly nervy a domácí nápor zastavovali i pomocí tvrdých zákroků. V 79. minutě se znova provinil tvrdým zákrokem Diop a do konce zápasu oslabil své mužstvo. Katalánci se už na žádný odpor nevzmohli a zaslouženě prohráli. Deportivo tak slaví první domácí výhru v letošním ročníku a atakují pohárové pozice.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snáď už konečne vyhráme aj doma...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele