11. kolo
07.11.2015 16:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Celta Vigo - Valencia CF 1:5

Celta Vigo se dočkala krutého vystřízlivění z doposud výstavní sezony, když na domácí půdě dostala od Valencie výprask 5:1. Kouč Nuno Espírito Santo, o jehož možném konci na valencijské lavičce se poslední dobou spekuluje, tak bude mít v sobotní večer rozhodně klidnější spaní.

Hned ve dvanácté minutě poslal hosty do vedení Paco Alcácer, na nějž ještě sice domácí stihli zareagovat vyrovnáním Augusta Fernándeze, jenže ještě do poločasu fantastickou ranou vrátil Valencii vedení kapitán Dani Parejo a po změně stran již hosté zásluhou další branky Alcácera, Pareja a nakonec i Shkrodana Mustafiho definitivně utkání na stadionu Balaidós drtivě opanovali. Valencijská frustrace ze středeční trapné prohry 1:0 na hřišti belgického Gentu tak rázem snadněji upadá do zapomnění...

Celta šla do zápasu takřka jako favorit - naposledy domácí zvládli porazit tápající Real Sociedad brankou v samotném závěru a nadále se drželi na dostřel lídru Realu Madrid s Barcelonou z třetího místa. Ovšem tento zápas jim hrubě nevyšel. Autorem první branky v jejich síti byl španělský reprezentant Alcácer, jemuž připravil palebnou pozici Parejo. Hned dvě minuty nato sice srovnal Pablo Hernández, jenže jeho přesnou hlavičku rozhodčí správně neuznali kvůli postavení mimo hru.

Přesto se galicijský celek záhy své gólové trefy dočkal. Sérii rohových kopů (hned v úvodní dvacetiminutovce se domácí dostali k osmi) nakonec přetavil ve vyrovnání Fernández přesnou hlavičkou z bezprostřední blízkosti. V tu chvíli byli domácí jasně na koni a vše nasvědčovalo tomu, že se v následujících minutách postarají o vydařený obrat skóre. Realita však byla krutá - Celta žádnou ze svých šancí neproměnila a v poslední minutě před koncem první půle naopak inkasovala. Perfektně zahraný přímý kop Pareja znamenal dvě valencijské střely na bránu a dva góly.

Jakoukoli snahu domácích o obrat v druhé půli smáznul hned v první minutě po změně stran Alcácer, jenž vystihl pomalou malou domů Castra a bez problémů překonal bezmocného brankáře Sergia Álvareze. Celta se sice navzdory dvoubrankovému manku odmítala vzdát, jenže Iago Aspas trefil pouze brankovou konstrukci a brankář Jaume Domenech si záhy poradil i s dorážkou Nolita. A tak se opakovala totožná situace jako v závěru první půle, tedy že znovu proti proudu hry skóroval Dani Parejo. Valencijský kapitán nakonec podtrhl své výjimečné představení, když přesným centrem vybídl ke gólu i Mustafiho, jenž upravil pátou střelou Valencie na krutých 5:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 1:2

02

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Lorcan

Celta vyhraje a (trenér Valencie) Nuno skončí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele