37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Málaga CF 1:0

Celta Vigo zdolala po boji Malagu 1:0 a má jistotu účasti v příštím ročníku Evropské ligy. Díky ztrátě Bilbaa navíc poskočila na pátou příčku tabulky. Důležité vítězství zajistil domácímu celku gólem po půlhodině hry Nolito. Malaga opět doplatila na zoufalou střeleckou produktivitu a zůstává na osmém místě.

Zápas dlouho postrádal atraktivitu a šancí bylo na Estadio Baladíos jen pomálu. Tu první opravdovou však domácí sehráli brilantně. Trojice domácích útočníků obehrála při rychlém protiútoku všechny obránce Malagy. Míč doletěl přes kopačky Aspase a Orellany až k Nolitovi, pro nějž nebyl problém napálit míč z bezprostřední blízkosti do odkryté sítě - 1:0!

Malaga mohla odpovědět v 36. minutě, když Recio zahrával standardní situaci a poslal míč přímo na branku. Gólman Blanco však byl u tyče včas. Těsně před přestávkou pak mohl zdvojnásobit vedení Berizzova výběru opět Nolito. Jeho zakončení z pravé strany ale Ochoa dokázal vytlačit mimo nebezpečí.

Andalsuané hráli již čistě jen o čest, přesto v druhé půli sympaticky útočili. V 54. minutě předvedli hosté povedenou kombinaci na pravé straně, z níž vyplynula střela Camacha. Vyběhnutý Blanco pak musel vytáhnout výborný zákrok, aby udržel naděje Célticos na tři body. Domácí byli nebezpeční z protiútoků. Jeden takový zakončoval v 71. minutě po Nolitově pasu Aspas. Brankář Ochoa ovšem předvedl svou flexibilitu a oblouček domácího forvarda vytěsnil konečky prstů mimo nebezpečí!

Domácí už ve zbytku utkání udrželi vedení navzdory tomu, že ještě v poslední desetiminutovce zahrozil Camacho. Jeho střela z hranice vápna ale Blanca nepřekvapila. Zápas tedy rozhodla jen jediná branka a Vigo má tak velkou šanci zajistit si z páté příčky přímou účast v základní skupině Evropské ligy.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele