25. kolo
21.02.2016 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético s Villarrealem pouze remizovalo a ztráta na Barcelonu narůstá

Naděje Atlétika Madrid na další stíhání vedoucí Barcelony vzaly za své, neboť na domácím stadionu Vicenteho Calderóna zvládl hostující Villarreal uhrát bezbrankovou remízu a připravit tak svého favorizovaného soka o další dva body v boji o titul.

Svěřenci Diega Simeoneho se obvykle prezentují sami jakožto výteční obranáři, ovšem tentokrát se jim soupeřova defenziva zvládla zdatně vyrovnat a nepřipustila takřka žádné vyložené šance po celých devadesát minut. Pro Žlutou ponorku šlo již o páté čisté konto v řadě za sebou.

Z výsledků pětadvacátého kola tak může mít největší radost lídr z Barcelony, který nejenže v průběhu týdne zvládl vítězně dohrávku s Gijónem a poté si poradil také v náročném utkání na půdě Las Palmas, ale také díky ztrátě všech svých pronásledovatelů navýšil svůj už tak značný náskok na čele. Druhé Atlético nyní ztrácí osm bodů, třetí Real ještě o bod více, přičemž oba madridské celky navíc zaostávají i co se vzájemných zápasů týče. Villarreal zůstává čtvrtý a nadále v boji o kvalifikaci do předkola Ligy Mistrů drží rovněž luxusní osmibodový náskok na pátou Sevillu.

Na základě statistických prognóz byl konečný bezbrankový výsledek takřka jediným možným rozuzlením. Setkaly se totiž dva týmy s jedněmi z těch nejlepších obran nejen ve Španělsku, ale v celé Evropě - dohromady doposud inkasovaly v padesáti ligových zápasech pouze devětadvacet branek.

Hosté se již v druhé minutě dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Castilleja, ale rozhodčího celý incident nechal klidným. Zbytek první půle se sice odehrál ve vysokém tempu a nasazení, ovšem fotbalové krásy nabídl jen pomálu. Za zmínku stojí snad jen volej Danieleho Bonery, který přeletěl přes břevno, zatímco Atlético poprvé vážněji zahrozilo až na samém konci úvodního poločasu, když hlavička Antoina Griezmanna proletěla jen těsně vedle.

Po změně stran si první opravdovou brankovou příležitost vypracoval domácí záložník Ángel Correa, jemuž se povedlo v pokutovém území obalamutit bránícího hráče a vytvořit si dostatek prostoru k chytrému zakončení lobem, avšak brankář Aréola stihnul konečky prstů míč vyrazit nad branku. Aktivní Correa pak připravil další střeleckou pozici pro Fernanda Torrese, ovšem ani španělskému útočníkovi nebylo přáno dostat se ke gólovému zakončení a těsně na přízemní centr nedosáhl.

Villarreal nechával tvorbu hry na domácím týmu a vyrážel v případě zisku míče do rychlých protiútoků. Při jedné takové akci se zničehonic vřítil do šestnáctky unikající Cédric Bakambú, jenže svou ránu vůbec nezvládl. Domácí kouč Diego Simeone v závěru nasadil do hry i někdejšího střelce Villarrealu, Luciana Vietta, ale ani on nakonec svému novému zaměstnavateli výhru nepřinesl, byť k tomu měl v nastaveném čase poslední slibnou příležitost. Jeho střela z úhlu však skončila pouze na boční síti Aréolovy branky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Střetnutí dvou nejlepších defenzív by slušela bezbranková remíza.

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny kurz na x

Reagovat
10FKK

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele