10. kolo
02.11.2014 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 1:3

Valencia si poradila s domácím Villarrealem, kterému navíc vstřelila tři branky. Respektive dvě, protože tu úvodní si hráči Villarrealu vstřelili sami. Villarreal dnes neměl v koncovce potřebné štěstí a klid a nakonec jediný gól Triguerose v samém závěru zápasu na tom nemohl již nic změnit. Hrdinou Valencie se stal dvougólový stoper Mustafi.

Villarreal si na své konto připsal sérii čtyř zápasů bez porážky, navíc se prezentoval velmi dobrým herním pojetím. Problémem "Ponorky" byl fakt, že musí rozkládat své síly do několika soutěží. Dnes si ale chtěla nechat všechny tři body doma a do utkání vyslala Giovaniho, Ucheho nebo Bruna Soriana. Valencia nasadila Rodriga, Paca Alcacera a Piattiho, zatímco Negredo se dostal do zápasu až jako střídající hráč.

Čeryšev si již po uplynutí jedné minuty dal za cíl doběhnout s míčem co nejdále a také tak učinil. Ve vápně našel volnějšího spoluhráče Triguerose, který ale nestačil vypálit přesně. O podobnou akci na druhé straně se pokusili Netopýři a opět byl zakončujícím hráčem Trigueros. Problémem bylo, že centr ze strany usměrnil do vlastní brány a Valencia vedla o jednu branku!

Později se snesl další dobrý pas Denise Čeryševa z levé strany, míč mířil na Ucheho, jenže toho dobře ustrážila obranná linie. Hodně aktivním hráčem se stal Denis Čeryšev, který skvěle vystřelil zpoza vápna, Diego Alves skvělým zákrokem vyrazil, ani poté se Čeryšev ve vápně neprosadil. Mladý hráč motal hlavy obráncům Valencie a velmi často se díky rychlým nohám a ještě rychlejšímu uvažování dostával do blízkosti Alvesovy brány.

Manu Trigueras chtěl odčinit svou chybu a vlastní gól. Triguerasovi se povedl centrovaný míč do vápna, kam si naskakoval Paulista, ale jeho hlavička nemířila mezi tři tyče. První poločas se hrál ve vysokém tempu, ale přinesl velmi málo brankových příležitostí. Do druhého poločasu vešla lépe domácí ekipa. Bruno Soriano si připsal skvělý gól z přímého volného kopu v Evropské lize a zkoušel to přímo na branku i v dnešním utkání. Brankář Diego Alves ale vytáhl skvělý zákrok, kdy míč vytěsnil nad branku.

Až po chvíli se Valecnii podařilo proměnit snahu v branky. Po přesném centru Piattiho z pravé strany hlavičkoval ve vápně mladý obránce Shkodran Mustafi, který přišel k Los Che teprve před sezonou z italské Sampdorie Janov. Jeho přesná hlavička dnes stačila k tomu, aby brankář Sergio Asenjo lovil míč ze sítě - 2:0.

Figueras zkusil rozehrát nacvičeným signálem, přízemní pas na hranici pokutového území ale nezastihl spoluhráče v ideálním rozpoložení. Vypadali, jako by je jeho úmysly přinejmenším zaskočily. Na tuto variantu nebyli připraveni a akce skončila neúspěchem. Následně se Valencia dostala pod tlak a Villarreal zahrával jeden rohový kop za druhým.

Reakce Villarrealu na sebe nenechala dlouho čekat, protože na hřiště se dostal mladík Luciano Vietto, jenž vystřídal Giovaniho dos Santose. Dvacet minut před koncem utkání se zdálo o bodech definitivně rozhodnuto, protože německý obránce Mustafi prožil skvělý večer. Kromě poctivého bránění přidal ještě druhou branku, když si počkal ve vápně na centr ze strany a volejem jej umístil do sítě!

Na posledních deset minut se na hřiště dostal také Alvaro Negredo, aby vystřídal unaveného Paca Alcacera. Přesto se Villarreal dočkal branky, když Moreno ustál souboj s bránícím Gayou, přihrál na střed vápna volnějšímu Triguerosovi. Ten si poradil, situaci nekomplikoval a prostřelil brankáře Alvese. Ani jeho branka ale Villarreal nespasila, protože na stadionu El Madrigal nezůstal ani jeden bod.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

v srdci mam Valenciu ale vyhra teraz nebude nikde 1:1

Reagovat
Robík

Vidíš to Valencie jak ji znám.Taky jsem to nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eden_h

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele