12. kolo
23.11.2014 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Getafe CF 2:1

Villarreal se štěstím zdolal Getafe 2:1. Domácí dominovali v první půli a díky gólům Gaspara a Morena si vypracovali rozhodující náskok. Madridští v druhém poločase mocně dotahovali, ale na více než snížení Lacena to nestačilo. Žlutá ponorka obhájila osmé místo, Getafe je o dvě příčky níže.

Getafe si na favorita věřilo a po překonání úvodního tlaku si dokonce vypracovalo nebezpečné příležitosti. V 15. minutě se do zakončení dostal hostující Yoda, jehož křižná střela k pravé tyči však jen prosvištěla těsně vedle branky. Další velkou možnost měli Madridští o čtyři minuty později. Hinestrozovi ale zkazil radost vynikajícím zákrokem na přední tyči gólman Asenjo.

Iniciativu poté opět převzali domácí, kteří na rozdíl od svého soupeře dotáhli své šance do gólové podoby. Poprvé udeřila Žlutá ponorka v 39. minutě, když Vietto přihrál do sprintu nezadržitelnému Mario Gasparovi a ten nekompromisní ranou poslal míč pod břevno - 1:0! Zaplněný El Madrigal se ještě vznášel na vlně radosti z prvního gólu, když se skóre měnilo podruhé ve prospěch Villarrealu. Psala se 43. minuta a domácí totálně rozebrali obranu Getafe. Zmatení beci v modrém vůbec nestíhali kombinaci domácích a na konci pohledné akce byla tvrdá rána Gerarda Morena - 2:0!

Po změně stran fotbalové krásy poněkud ubylo a ke slovu se dostaly ostřejší zákroky. V 61. minutě pak z ojedinělé akce překvapivě vsítili gól hosté. Jakoby se už nemohl dál dívat na rozvážný útok svých spoluhráčů, vypálil z poza vápna Mehdi Lacen a přízemní střela si skutečně našla cestu až do branky - 2:1! Třicetiletý alžírský středopolař se trefil poprvé za poslední tři sezóny v Primera División.

Ze střední vzdálenosti to pak v 77. zkoušel opět nebezpečně hostující Míchel. Asenjo ale vytáhl další vynikající zákrok a o tři minuty později se vyznamenal znova proti pokusu Diawary, jenž běžel sám na branku. V poslední desetiminutovce už Villarreal jen kontroloval výsledek a příležitostně natahoval čas. Žlutá ponorka tedy utnula čtyřzápasovou sérii bez vítězství, naopak Getafe jede domů s prázdnou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele