25. kolo
01.03.2015 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Athletic Bilbao 0:1

Athletic zvládl v baskickém derby roli favorita a přehrál nováčka z Eibaru těsně 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Carlos Gurpegi, jenž poslal hosty do vedení hned v první půli. Víc toho již celek z Bilbaa ofenzivně nezvládl, neboť domácí brankář Jaime Jiménez prožil nadmíru vydařené odpoledne.

Tak jako tak se ale Athletic dostal v ligové tabulce právě před svého nedělního soupeře a figuruje tak na desáté příčce. Eibar naopak prohrál pošesté za sebou, což jej nezadržitelně sráží níž a níž vstříc sestupovým vodám. Z třináctého místa již náskok na osmnácté Levante činí pouhých pět bodů.

Již od počátku byl v neustálé permanenci gólman Jaime, jehož nejprve prověřil hlavičkou Raúl Navas a poté také dalekonosnou ranou Inaki Williams, to vše hned v úvodních šesti minutách. Williams pak krátce nato poslal další střelu vedle a podobně si na druhé straně počínal také Jon Errasti v ojedinělé šanci domácích. Ze strany Athleticu se v tu chvíli ujal role zakončovatele Guillermo, ovšem ani jednou ze svých dvou pokusů si na Jaimeho nepřišel.

Navzdory tomu, že Eibar přežil tuto spršku šancí bez úhony, inkasovaného gólu se nakonec stejně nevyvaroval. V šestatřicáté minutě totiž Ibai Gómez rozehrál rohový kop, který s pomocí Óscara de Marcose skončil u Carloce Gurpegiho, jenž přesnou hlavičkou trefil levý dolní roh branky a poslal Athletic do vedení. Ještě do poločasu málem přidal zásah číslo dvě Iker Muniain, avšak pozorný Jaime znovu chladnokrevně zasáhl při jeho střele levačkou.

Po změně stran se konečně pořádně dostal do zápasu i Eibar, což záhy pocítil gólman Gorka Iraizoz po ráně Mikela Arruabarreny. Prudka střela domácího útočníka mu však pouze vyprášila rukavice a skóre zůstalo neměnné. S ubývajícím časem se na kopačky Eibaru začala dostávat nervozita, snad kvůli bezmoci z nedávné série porážek. Největší šance utkání tak i během posledních minut zápasu připadly hostům, ovšem Ibai Gomez trefil pouze brankovou konstrukci a Aritz Aduriz zase jen nechal vyniknout mrštného Jaimeho. Athletic však zmařené šance nakonec mrzet nemusí, vítězství 1:0 mu bohatě postačí.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele