10. kolo
01.11.2014 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Málaga CF 0:1

Real Sociedad znova selhal. Tentokrát nechal všechny body Malaze, která díky brance Juanmiho v 72. minutě slaví čtvrté vítězství v řadě. Arrasateho setrvání ve funkci hlavního kouče baskického celku dostalo další výraznou trhlinu a mužstvo již musí regulérně bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži.

Utkání příliš krásy nepobralo. V úvodu měli míč více na kopačkách domácí, jenže Malaga vysoko napadala a znemožňovala tím souvislý tlak Realu. V 17. minutě se pokusil nezáživnou přetlačovanou ukončit lehce přifilmovaným pádem v pokutovém území domácích Juanmi, zákrok Martíneze byl ale sudím posouzen jako čistý.

Největší šanci první půle si ve 33. minutě vypracovali Baskové. To když si na rohový kop naskočil Zurutuza, svou hlavičkou ale pouze orazítkoval břevno! Po zbytek poločasu už se dění na hřišti odehrávalo spíše ve znamení tvrdých osobních soubojů, které rezultovaly ve čtyři žluté karty během deseti minut.

Po změně stran se do vedení mohli dostat hosté, když Castillejo po pasu Amrabata oklamal domácího gólmana, ale svými kličkami se nakonec dostal až mimo herní plochu. Poměrně kontroverzní verdikt rozhodčího Santiaga Jaimeho přišel v 55. minutě. Hostující kapitán Weligton si vybil zlost na Carlosi Velovi, jehož srazil k zemi loktem. Z tento zákrok měla přijít červená karta, ale sudí se rozhodl pro udělení pouze žlutého trestu. Pokud by Malaga dohrávala o deseti, mohlo nakonec utkání dopadnout zcela jinak.

Na kdyby se však nehraje. Zápas tudíž pokračoval dle zajetých pravidel a nakonec to byli hosté, kdo se dostal dvacet minut před koncem do vedení. Při bleskovém protiútoku Amrabat zatáhl míč po pravé straně a vyslal naprosto přesný centr mezi brankáře a obranu. Na svém místě se pak vynořil mladý Juanmi, jenž bez problémů zasunul míč do branky - 0:1!

Závěr utkání se frustrovaným hráčům San Sebastianu vůbec nepovedl. Nevytvořili si jedinou velkou šanci a naopak Malaga mohla svůj náskok ještě zvýšit. V první minutě nastavení si Amrabat zopakoval svůj průnik i následný pas. K míči se dostal Darder, ale dvacetiletý středopolař pouze napálil břevno! Malaga si tedy pohlídala kýžený náskok, Real Sociedad stále hledá ztracenou formu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
arsavin

To by měla být 2. Kurz celkem pěknej..

Reagovat
RS

1:2 Ať už konečně Arrasateho vyhodí, když nechce odejít sám

Reagovat
eden_h

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele