8. kolo
20.10.2014 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Getafe CF 1:2

Strhující závěr v podání soupeře připravil domácí Real Sociedad San Sebastian o všechny body. Ačkoli domácí vedli ještě pět minut před koncem utkání, Getafe neuvěřitelně skórovalo v nastaveném čase dvě branky a díky nim si připsalo tři body.

Závěr, jaký se vidí jen málokdy. Hostující fanoušci možná už opouštěli stadion Anoeta s pocitem zmaru a prohraného zápasu, ale ti, kteří tak učinili, musí hořce litovat. Nejenže jejich miláčci zvládli v devadesáté minutě díky brance Abdoula Yody vyrovnat, ale hráč s přízviskem připomínajícím postavu z Hvězdných válek se stal střelcem i druhého gólu o celé čtyři minuty později!

Domácí začali hodně aktivně a hned z první akce se dostali k rohovému kopu. Ten nebyl špatně zahrán, jenže centr se nakonec zatočil přímo do rukavic gólmana Guaity. Na opačné straně se poprvé ukázal pozdější hrdina utkání. Po levé straně unikl Yoda, a i když byl stíhán domácím obráncem, dokázal špičkou kopačky zamířit. Brankář Zubirakai jen tak tak vyrazil. O dorážku se ještě snažil Sammir, ale ten se s míčem dostal k čáře a příliš daleko od ideálního střeleckého úhlu.

Domácí San Sebastian byl rozhodně mnohem aktivnějším týmem, jenže se mu nedařila kombinace. Zkoušel to po zemi, následně sérií volných přímých kopů. Ani tato varianta ale neznamenala gól, protože Castrův centr namířil Xabi Prieto hodně nepřesně. V domácím dresu se do útoku dral také Alfred Finnbogason, ale jeho rána opět nemířila mezi tři tyče, takže jakékoli vzrušení bylo zbytečné.

V další šanci se ocitl Sarabia a neměl ke gólu daleko. Na pravé straně měl prostor na střelu a svůj přízemní pokus nasměroval přímo do tyče! Po akci hostí se podobného výsledku dočkali i domácích. Útok domácích se přesunul z pravé strany na levou, kde byl chviličku volný Castro, neohrožené se položil do střely a i on orazítkoval brankovou konstrukci. Rozhodnout o tom, kdo jako první půjde do vedení, mohl David Zurutuza, ale jeho ránu vyrazil Vicente Guaita nad břevno své svatyně.

Nástup do druhé půle se lépe povedl Getafe, které se prokombinovalo až do další šanci. Díky Sarabiovi se míč dostal k pokutovému území, kde Sarabia vypálil. Brankář Zubikarai si ale poradil. Následně útočící Finnbogason nejprve nepřesně hlavičkoval, o pár vteřin později mířil pod břevno, ale gólman Getafe vyrazil. Finnbogason byl dnes hodně vidět a nebyla to zásluha jen jeho urostlé postavy. Finský střelec využil svých schopností a několikrát se dostal do zajímavé pozice. Ani jednou ale netrefil prostor, kam by brankář Vicente Guaita nedosáhl.

Až v posledních fázích utkání se diváci na Anoetě dočkali dramatu. Jako první udeřili domácí. Velký kus práce na gólu odvedl svou patičkou Canales, vysunul tak Velu, který naservíroval centr na malé vápno. Tam se objevil Pablo Hervias a překonal svého oponenta - 1:0.

Když si domácí nadšeně představovali tři body, Getafe zaťalo drápy. V devadesáté minutě se totiž k centrovanému míči dostal Abdoul Yoda a vypálil. Jeho ránu mu obránci ještě zablokovali, ale na druhou už nestihl zareagovat ani brankář Zubikarai - 1:1. Mnohem větší šok si vzal na starosti stejný hráč jen o tři minuty později, když už se hrálo nad rámec vyměřené doby. Po straně se šikovně uvolnil Sammir, který využil nedůraznosti obránců a před bránu předložil míč Yodovi. Ten měl úlohu usnadněnou, protože brankář Zubikarai byl z brány venku - 2:1 pro madridský celek!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
RS

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
RS

Teď už nechápu, na co Apperribay čeká

Evropa už nám utekla, ale potřebujeme co nejdřív hrát střed!

Reagovat
Krausio_Real_M

Tohle snad ne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele