28. kolo
22.03.2015 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Córdoba CF 3:1

Real Sociedad San Sebastian si poradil s trápící se Córdobou a nastřílel jí tři branky. Nutno dodat, že Córdoba hrála hodně oslabená, protože za celý zápas viděli červenou kartu hned tři její hráči! Córdoba i přes vyloučení začala skvěle, když ji do vedení poslal Andone, ale domácí se včas probudili a vstřelili hostům tři branky. Postarali se o ně Imanol Agirretxe, Chori Castro a Alfred Finnbogason.

Córdoba měla naprosto katastrofální vstup do zápasu. Už v 6. minutě zastavil pronikajícího soupeře nedovoleně Pantić a od sudího Carlose Velasca Carballa viděl ihned červenou kartu. Po ní se Córdoba zatáhla do obrany a čekala, s čím přijde soupeř. Těm se ale dopředu moc nechtělo a Córdobě vyšel jediný protiútok. Po deseti minutách se Córdoba dostala k zahrávání rohového kopu a na něj si naskočil útočník Florin Andone. Vyskočil nejvýš a přesnou hlavičkou míč uklidil do branky za Rulliho záda - 1:0.

Domácí brankář Géronimo Rulli byl obecně hodně často u míče. Domácí diváci mu museli děkovat, když v rozmezí jedné minuty zlikvidoval ne jednu, ale hned tři šance hostujícího týmu. Se všemi střelami, které k němu obrana pustila, si poradil parádně. Po půlhodině nepříliš záživného fotbalu se Castro pokusil projít do vápna, ale byl včas zastaven. Po minutě se ale Real Sociedad mohl radovat, protože na centrovaný míč do vápna si naskočil Imanol Agirretxe a v akrobatické poloze jej umístil za záda hostujícího brankáře - srovnáno.

Krátce před poločasovou přestávkou mohla jít Córdoba do vedení. Bébé vyslal dělovou ránu zpoza vápna, tu ještě brankář Rulli výtečně vyrazil alespoň na břevno. Dvě minuty poté se mohlo opět měnit skóre, když Zaldúa krásnou ranou mířil jen do tyče Carlosovy brány! Střela záložníka Parda se už mezi tři tyče nevešla. Deset minut po změně stran Bébé dostal brilantní přihrávku za obranu, ale Rulli výborně vyběhl a míč skončil v jeho náručí. Následně se neujal ani centr do vápna, který tam směroval Granero.

Právě Granerovo místo zaujal posléze ofenzivně laděný Carlos Vela a záměry trenéra Davida Moyese byly zcela evidentní. Jeho příchod znamenal pro obranu hostí zvýšenou pozornost, ale ani ta jim příliš nepomohla. Na centr do vápna si totiž naběhl Gonzalo Castro a krásnou ranou z otočky překonal brankáře Juana Carlose - 2:1.

Deset minut před koncem sudí Carlos Velasco Carballo vytáhl druhou červenou kartu, kterou adresoval Inigovi Lópezovi. Minutu před koncem se na hrací ploše objevil útočník Alfred Finnbogason, který se také trefil. Nejprve se prohnal do vápna, kde mu ale obraná linie Córdoby míč odebrala. Následně se ocitl ve vápně, kam mu nahrával Carlos Vela. Z této situace už nemohl Finnbogason netrefit a radoval se stejně jako trenér Moyes - 3:1. Poté ještě dostal červenou kartu Pinillos, kterému se nepozdávaly výroky sudího.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
RS

2:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Tohle byla povinnost, jsem rád že si Alfred dal aspoň toho jednoho góla

Jinak Córdoba tři redky, co tam sakra dělali?

Reagovat
smazaný uživatel

3 ?!?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele