38. kolo
23.05.2015 18:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Sociedad 2:4

Real Sociedad v posledním kole Primera División vyhrál na půdě Raya 4:2 a částečně tak dal zapomenout na nelichotivé výsledky z poslední doby. Z Moyesova kádru se prosadili Vela, Castro, Agirretxe a Elustondo. V domácím dresu skórovali Bueno a Morcillo.

Zápas přitom Blesky nezahájily špatně. Už v 10 minutě hlavičkoval po rohovém kopu Trahorrase Alberto Bueno, nejlepší střelec Raya ale orazítkoval pouze břevno! Stejný hráč neproměnil svůj samostatný únik v 16. minutě a míč jen těsně prosvištěl kolem Rulliho svatyně. Trestat tak mohli hosté. Ve 20. minutě měl po pasu Canalese v pokutovém území Madridských moře času k zakončení Carlos Vela, jenž se v podobných situacích nemýlí a i teď potrestal zaváhání domácích - 0:1!

Domácí se ani nestačili vzpamatovat a Toňo musel lovit míč ze své sítě podruhé. Po centru Parda se na zadní tyči zjevil zcela nehlídaný Castro, jenž bez milosti dopravil míč do sítě - 0:2! Smůla domácí neopouštěla. V 31. minutě se chytal za halvu Embarba, když hlavičkoval do břevna. Ještě do půle však přece jen vykřesal pro domácí naději Alberto Bueno. Ten ve 42. minutě překvapil své protihráče chytrým vystoupením za obranu a doklepl míč za záda zkoprnělého Rulliho - 1:2!

Domácí dokonce po změně stran vyrovnali. Zasloužil se o to v 64. minutě Morcillo, který se prosadil na zadní tyči po rohovém kopu tradičního rozehrávače standardních situací Trashorrase - 2:2! Závěr utkání ale Bleskům vůbec nevyšel. Baskům v 74. minutě navrátil vedení pěknou střelou k tyči Agirretxe, jenž využil obětavého pasu Castra - 2:3! Definitivně zlomil odpor Raya o dvě minuty později Elustondo, když napřáhl z hranice velkého vápna a výstavní ranou trefil šibenici - 2:4!

Všechny pokusy na další zvrat už v podání Raya vyšly naprázdno. David Moyes tak na lavičce Realu skončil nakonec na neslavném dvanáctém místě. I přes domácí porážku zakončilo Rayo ročník 2014/2015 na jedenáctém místě o tři body právě před celkem ze San Sebastianu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele